Vakantiedagboek 2001 – Oisterwijk

Vakantiedagboek 2001 – Oisterwijk

Vrijdag 3 augustus
DAG 1

11.05 uur       Ik zit dit op de stoel in de woonkamer te schrijven. We zijn nog niet weg, want we gaan niet ver weg. Waar we heen gaan, vertel ik straks. Vanmorgen gewone tijd opgestaan. Daarna alles ingepakt en de auto ingeladen (zijn we trouwens nog mee bezig). Als we straks gegeten hebben, zullen we vertrekken. Daarvan houd ik jullie op de hoogte.

12.30 uur       We rijden langs het Congresgebouw. Vijf minuten geleden zijn we vertrokken van huis. De vakantie is nu dus echt begonnen! Daarnet hebben we harde broodjes gegeten. Vervolgens maakten we ons klaar voor vertrek: schoenen aan, naar de wc en alles nog gecontroleerd. En toen vertrokken we met de volgeladen auto naar… Oisterwijk!

Ja, dat is vakantiebestemming 2001! Oisterwijk? Ligt dat in Oostenrijk? Nee, Oisterwijk is een klein plaatsje in Noord-Brabant, vlakbij Tilburg. Twee weken, wacht even, er is een circus op het Malieveld. Twee weken zullen wij in bungalowpark ‘De Parel’ verblijven. We weten al een beetje hoe het eruitziet, omdat wij er in de voorjaarsvakantie al een kijkje hadden genomen. Ondertussen zitten we op de Utrechtse baan en meer informatie volgt later.

13.25 uur       We rijden net een file in, het gaat niet snel maar we komen wel vooruit. De afgelopen 55 minuten heb ik niet echt veel gedaan. Een beetje naar buiten gekeken, meer niet. Nu maar hopen dat de file niet al te lang duurt.

13.48 uur       Oisterwijk 3 km. We zijn er dus bijna! Gelukkig duurde de file niet lang en konden we weer snel verder. Daarnet heb ik in het Donald Duck Vakantieboek 2001 gelezen. Als we in het huisje zijn, zal ik meer schrijven. Tot zo!

14.25 uur       We staan met de auto voor het huisje, de papieren hebben we al, maar de sleutel nog niet. We mogen dus nog niet naar binnen. Dat wordt dus nog wachten.

15.08 uur       We zijn binnen! Daarnet hebben we een rondje door het park gemaakt. Om 15.00 uur haalden we de sleutel op. Van de 55 bungalows hebben wij nummer 5. Nu ga ik mijn spullen opruimen.

16.30 uur       Ik zit nu buiten op het terras met mama. Moelai en papa zijn aan het badmintonnen. Hierbuiten hebben we heel veel last van kleine rotvliegjes. Ze komen maar op je zitten! We hebben een schakelhuisje met een terrasje. Er zijn twee slaapkamers, die hebben we daarnet ingeruimd. Moelai en ik op een slaapkamer en mama en papa op één. De andere spullen hebben we ook opgeruimd en ik heb de inventarislijst doorgenomen. En alles klopt! Daarna heb ik de foldertjes, die ik van de receptie heb meegenomen, doorgekeken. O ja, het huisje is best wel klein, het kleinste dat we tot nu toe hebben meegemaakt (op de blokhut van Disneyland Parijs na). We hebben ook een kanofoldertje en het lijkt ons wel leuk, dus wie weet?

18.30 uur       We zijn net klaar met eten. Wat we hebben gegeten? Dat hoor je zo. Eerst het vervolg van 16.30 uur. Even later ging mama koken. Moelai en ik gingen tv kijken, vooral TMF. K-otic kwam ook met hun nieuwe single, ‘I really don’t think so’. Even later probeerde papa een paar zenders te zoeken die we nog niet hadden, maar dat lukte niet. Ik heb mijn puzzelboekjes naar beneden gebracht en in een kast gelegd voor het geval ik wil puzzelen. De slaapkamers zijn trouwens boven en de rest is beneden. Daarna gingen we buiten bami eten met ei en komkommer. Toen ik klaar was met eten, heb ik een activiteitenlijstje gemaakt voor de komende twee weken en een boodschappenlijstje voor morgen. Nu zijn papa en Moelai aan het afwassen.

21.38 uur       We zijn net terug van de wandeling, zodadelijk meer daarover. Na de afwas gingen Moelai en mama badmintonnen, even later wisselde ik met mama. Het ging best goed. Toen mama en papa journaal gingen kijken, o ja, we hadden ook nog gedronken en een gevulde koek gegeten, ging ik een Japanse puzzel maken. Het werd een cowboy. Na het journaal gingen we een wandelingetje maken. We gingen het park uit en naar links. Toen we bij een T-splitsing met maïs kwamen, gingen we dat plukken. Ik trapte wat maïsstengels plat en dat vond mama niet leuk. We liepen dus maar terug. Bij het park moesten mama en Moelai nar de wc. Moelai zag nog een konijntje wegschieten. Ik pakte de VG:g-pet en zette hem op. Vervolgens liepen we het park uit en gingen naar rechts. We kwamen langs een camping, een pension, een bowling waar we een foto bij een grote kegel namen, en een waterput met restaurant. Onderbreking, om 19.00 uur namen we een ijsje en om 20.00 uur belden we oma op. Opa nam op en vertelde dat alles goed ging, oma vertelde dat Tweety met haar belletje zat te spelen. Omdat het regende wachtten we nog even met de wandeling. Afijn, bij ‘de Waterput’ verkochten ze ijs en omdat wij dat niet konden weerstaan, namen we een ijsje. Mama en Moelai een Mega Almond en papa en ik een CountDown Cola. En de bejaardenclub was aan het bingoën. BINGO! Papa en ik kregen het koud van het ijs en deden onze korte broeken een beetje naar beneden om onze benen meer te bedekken. Daarna waren we verder gelopen en daarna weer terug. En nu zitten we buiten en ga ik dit verhaal voorlezen. Het is ondertussen al 22.00 uur.

22.55 uur       Na lang te hebben voorgelezen (±25min, komt door lachende Moelai) zijn we binnen met de twee opgeblazen ballonnen gaan spelen. En nu is het bedtijd. Dus tot morgen dan maar. Doei!

Zaterdag 4 augustus
DAG 2

12.40 uur       We komen net terug van Oisterwijk. Wat we daar gedaan hebben? Ik zal bij het begin beginnen. Ik werd vanochtend om 8.25 uur wakker. Ik heb nog even gelezen en daarna beneden ontbeten. Na het eten gingen we ons één voor één wassen. En weer daarna gingen we drinken. En opnieuw daarna stapten we de auto in en reden we naar Oisterwijk want we moesten boodschappen doen. We wisten al van de voorjaarsvakantie dat er een Albert Heijn was. In Oisterwijk parkeerden we en liepen eerst naar de VVV voor een wandelkaart en wat foldertjes, ook van Bobbejaanland. Vervolgens liepen we door Oisterwijk heen. En daar waren allemaal vertrouwde winkeltjes voor ons: DA, Kruidvat, Etos, Expert, Videoland, Blokker, Edah, Schoenenreus, ABN-Amro Bank (niet dat dat een winkel is, maar het is toch bekend bij ons), de Rabobank (zie ABN- Amro Bank) en de Albert Heijn. Daar gingen we boodschappen doen. Ze hadden er ook koffie en thee. Papa en Moelai namen koffie en ik thee. Moelai zegt dat ze heel veel suiker had. Mijn thee was erg heet. Dus ik riep steeds: “Hete thee, hete thee!” En iedereen ging opzij voor mij. We hadden heel veel boodschappen. Alles was ƒ127,-  (€ 57,15) bij elkaar. Maar we hebben ook allemaal lekkere dingen gekocht. Daarna hebben we nog 13 ansichtkaartjes gekocht om op te sturen. Daarbij kochten we ook postzegels. Toen liepen we terug naar de auto en reden we terug. En nu ga ik eten. Eet smakelijk, allemaal!

17.20 uur       We zijn net terug uit… Dat hoor je zo. Tussen de middag hebben we harde broodjes gegeten. Ik heb spekjes gebakken. Die waren lekker. Even later, om 13.50 uur vertrokken we met de auto naar Tilburg. Een half uurtje later kwamen we daar aan. We liepen naar het centrum waar een markt ons tegemoetkwam (eigenlijk andersom, maar dat doet er niet zo toe). We liepen het centrum in en wandelden daar wat rond. Er waren weer veel bekende winkels. Na een tijdje kochten we een ijsje. Ik nam tenminste een ijsje, een soft-ijsje en papa en Moelai een Slush Puppie. We liepen verder en gingen nog op zoek naar een agenda voor mij. In een boekhandel vonden we een Power Unlimited-agenda en die vond ik leuk, dus die nam ik. Daarna liepen we terug richting de auto. Op de markt kochten we nog aardappels die we bij de Albert Heijn vergeten waren. En toen gingen we naar de auto en reden terug naar bungalowpark De Parel. En nu ga ik patat halen. Tot zo!

20.35 uur       Wat ik net gedaan heb? Komt zo, eerst terug naar de patat. Ja, je leest het goed. Patat. Wij hebben vandaag patat gegeten. Papa en ik hebben het, na lang gewacht te hebben, gehaald en thuis hebben we dat lekker met saté, frikadellen, kroketten, een bal gehakt en komkommer opgegeten. (Iedereen had wat anders.) Na het eten nog wat tv gekeken. Daarna hebben we gedronken en daarbij hadden we iets overheerlijk nieuws. Dat zag ik vanochtend in de Albert Heijn liggen en ik dacht: Dat lijkt me lekker. En weet je wat het was? Nee? Het was Bisc & M&M’s  en Bisc & Twix! Dat is een overheerlijk biscuittje met M&M’s. En die andere met Twix. Hoe dan ook, dat namen we bij het drinken. Moelai en papa vonden het echter niet lekker. Na het drinken hebben we kaartjes geschreven voor iedereen in Den Haag en Hengelo. (Nou ja, niet iedereen.) Daarna hebben papa en ik nog gebadmintond. En papa vindt Oisterwijk een mooie stad achter de bossen. Stad?? Oisterwijk is een dorpje als je het mij vraagt en volgens mij zitten we tussen de bossen. Maar ja, het is maar een kaartje voor zijn collega’s op het werk. En nu zitten we buiten op het terras en Moelai komt drinken serveren.

21.38 uur       We zitten nog steeds op het terras, maar er is in de tussentijd wel wat gebeurd. Ik heb pinda’s gegeten en er nog wat anders mee gedaan. Mama en papa gingen nog wandelen. Moelai en ik hoorden ‘oe’ en we riepen ‘oe’ terug. Later bleek dat dat mama was. O ja, daarvoor zag pappapie een pauw de boom in vliegen. Echt waar. Mammamie heeft er nog een foto van gemaakt. En nu doen we niets bijzonders. Ik denk dat ik vandaag de dag maar eens ga voorlezen. 23.00 uur       Aan elke dag komt een eind. Zo ook aan deze. Daarnet zijn we naar binnen gegaan omdat het buiten te koud werd. Maar ook binnen hebben we niet veel gedaan. Daarom is het nu ook bedtijd. Zoals Meneer Uil altijd zei na elke aflevering van de Fabeltjeskrant: “En nu kindertjes, snaveltjes dicht en oogjes toe.”

Zondag 5 augustus
DAG 3

11.05 uur       Goedemorgen! Ook vandaag zal ik alle belevenissen van ons in dit dagboek noteren. Laten we maar beginnen bij het moment dat ik wakker werd, dat was ongeveer om 9.00 uur. Ik ging een half uurtje lezen en daarna ging ik naar beneden om te ontbijten . De televisie stond aan op TMF, daar was een live verslag van Dance Valley 2001 aan de gang. Na het ontbijt gingen we één voor één douchen. (Mama moet dat trouwens nog doen.) En we hebben daarnet ook nog gedronken. En dat was het tot zover. Straks volgt er meer.

13.22 uur       We zitten in de auto en gaan op weg naar Oirschot. Er schijnt daar vanaf 14.00 uur een country- en westernfestival te zijn. Nou, het zal mij benieuwen. Na het drinken heb ik wat gepuzzeld en daarna hebben we gegeten. Ook vandaag heb ik lekkere spekjes gebakken. Daarna hebben we nog met het balletje gespeeld dat mee is genomen. We probeerden de bal in een emmer te gooien. Dat lukte soms, soms ook niet. We hebben de emmer ook op meerdere plaatsen gelegd. Ook op de deur. Maar de emmer viel nogal snel, net  als toen ‘ie aan de deurkruk hing. Toen hing Moelai de emmer boven uit het raam, maar toen kon je de bal er niet meer uithalen. Dat was weer lekker handig. Daarom besloten we maar weg te gaan naar Oirschot. Als we teruggaan, zal ik alles van het festival vertellen.

16.35 uur       We zijn een kwartier geleden teruggekomen van het festival in Oirschot. Ik zal er alles over vertellen. Dat probeer ik tenminste. Om ongeveer 13.45 uur parkeerden we de auto in Oirschot. We stapten uit en liepen naar de kerk. Het festival zou op het Marktplein zijn en de kerk leek ons daar een logische plek voor. We hadden gelijk. Toen we bij het Marktplein aankwamen, stonden daar twee podia met een bandje en daaromheen andere kraampjes. Al die kraampjes en de podia waren versierd in country- en westernstijl. Op het midden van het plein, eigenlijk iets meer naar de zijkant, stond voor de podia een dansvloer waar je, hoe kan het ook anders, kon dansen. Daaromheen stonden banken en tafels. Het weer was nogal wisselvallig, toen wij op het plein aankwamen, regende het. Daarom gingen we schuilen onder het dak van een dranktent. Toen het droog was liepen we richting de podia (het was niet ver ofzo, we hoefden maar een paar stappen te zetten) en bleven daar staan om naar de muziek te luisteren. Er werd, hoe kan het ook anders, countrymuziek gespeeld. We bleven een tijdje naar de dansende mensen kijken, toen het opnieuw begon te regenen. We gingen dus maar weer schuilen. Er dansten aardig veel mensen en het leuke was dat ze allemaal gelijk dansten. Na de regen keken we nog wat rond, zo was er nog een kraam waar ze country- en westernkleding verkochten, een kraam waar ze cd’s verkochten, een ijs- en suikerspinkraam en een schiettent. Ook kon je er op pony’s rijden, je kon bierpulglijden, je kon aan kleren hangen (hoe komen ze op het idee?!) en er was een heuse rodeostier. Nee, geen echte. Een draaiende stier in het midden van een luchtkussen. Maar die stond niet aan, dus liepen we een beetje rond in Oirschot. Daar was niet veel bijzonders, wel een grote, zeer grote stoel. Daar klommen Moelai en ik op en mama maakte een foto. Na nog wat gezeten te hebben, keken we nog naar de rodeostier, deze was nu wel aan en verschillende kinderen probeerden er op te zitten. Dit lukte echter niet altijd. Daarna gingen we terug naar ons huisje en gingen we drinken. Mama en Moelai zijn nu aan het badmintonnen.

21.10 uur       Alweer zijn we net terug. Alweer hoor je nog niet waarom, dadelijk wel. Je raadt het al, en we zijn pas bij dag 3, eerst terug naar het moment dat mama en Moelai aan het badmintonnen waren. Na dat gebeuren heb ik nog in mijn nieuwe agenda gelezen. Ik heb hem tevens uitgelezen. Een tijd later gingen we eten. Soep met rijst. Maar er waren geen diepe borden! Gelukkig waren er wel soepkommen, maar die waren nogal klein. Dat werd dus twee keer (eigenlijk vier keer, want er was én soep én rijst) opscheppen. Na het eten hebben mama en ik nog gebadmintond. Dat ging niet al te est want er stond nogal wat wind. We namen toen maar een ijsje. En toen kreeg mama opeens een fantastisch idee: We rijden nu naar Piet Plezier, een klein recreatiepark met trapfietsen en midgetgolfbanen! Het was dus de bedoeling om te gaan midgetgolfen! Dus we stapten in de auto (2½ km heen en 2½ km terug lopen was te veel) en reden er naartoe. Daar aangekomen om 19.25 uur huurden we de golfsticks en de balletjes en begonnen aan de 1e van de 18 holes (banen). Sommige holes waren makkelijk, andere waren moeilijk. Soms moest je gewoon recht (soms wel met obstakels), soms moest je een bochtje om, bij de één moest je omhoog, bij de ander moest je weer een schans af en bij weer een andere moest je een draaiende glijbaan op (en af). Soms ging het goed en soms ging het fout. Na de 18 holes telden we de punten bij elkaar op en degene met de minste punten heeft dan gewonnen. Hier volgt de uitslag:

[1]       Jassin             67 punten
[2]       Moelai            70 punten
[3]       Ria                  85 punten
[4]       Hans               92 punten

En toen gingen we terug. Papa en Moelai hebben daarnet het laatste kwartier van Friends gekeken en mama en ik hebben borrelnootjes gegeten. 23.00 uur       Alweer een dag voorbij, wat gaat het toch snel allemaal. Na de borrelnootjes heb ik nog wat gesnoept en daarna heb ik de dag van vandaag voorgelezen. Toen begon het buiten toch echt fris te worden en we besloten naar binnen te gaan en te ezelen (een kaartspel). Dat was heel erg leuk en we hebben heel veel gelachen. En toen was het weer tijd om naar bed te gaan. En  nu komen mama en papa Moelai en mij gedag zeggen. Ik denk dat ik dat ook maar ga doen. Dag!

Maandag 6 augustus
DAG 4

10.36 uur       Nieuwe dag, nieuwe gebeurtenissen. Ook vandaag zullen er weer nieuwe gebeurtenissen plaatsvinden. En die zal ik weer opschrijven. Hier komt ‘ie:

Zoals gewoonlijk word ik elke dag weer wakker, vandaag was dat om 9.00 uur. Na weer wat gelezen te hebben, niet zoveel als anders, gingen we beneden ontbijten. En daarna was het wastijd. En daarnet heb ik Dubbelfrisss gedronken met een Bisc &  M&M’s erbij. Moelai en papa zijn nu aan het badmintonnen en mama gaat iets vertellen, dus ik stop er nu mee, met schrijven dan.

12.24 uur       Mama heeft verteld wat we vandaag gaan doen (op het moment dat ik dit schrijf, hebben we dat dus al gedaan). Eerst gaan we naar de Albert Heijn om boodschappen te doen. Dus gingen we daarnaar toe. In de AH kochten we brood, paneermeel en toetjes voor vanavond, pudding. Vervolgens keerden we terug naar het park. Daar gingen papa en ik badmintonnen. Dat ging heel erg goed. Na het spelen gingen we weer harde broodjes eten. Die had papa vanochtend bij de receptie gehaald. En straks, om ongeveer 13.00 uur gaan we naar Piet Plezier om een viertrapfiets te huren. Hoe dat vergaat, hoor je later in de middag.

16.20 uur       Ik zit op de bank. Ik heb net thee gedronken en chips gegeten. Daarvoor zijn we teruggekomen. Daarvoor zijn we met de auto teruggereden van Piet Plezier naar het huisje. Daarvoor hebben we naar de hertjes gekeken. Een vrouw met kinderen, ik weet niet hoeveel, gaf de hertjes te eten. Zo waren ze dus leuk dichtbij. Moelai heeft er nog 2 foto’s van genomen. Voor de hertjes hebben we op het terras van Piet Plezier een ijsje gegeten. Mama en Moelai een Cornetto Soft, papa een Calippo Cola en ik een Solero Shots Tropical. Voordat we het ijsje aten stapten we vanaf het huisje de auto in en reden we naar Piet Plezier. Daar aangekomen namen we geen ijsje, (snap je het nog?) maar huurden we een viertrapkar met achterbank, die zat er nou eenmaal op. We huurden hem voor twee uur en namen er een routebeschrijving bij van uiteraard twee uur. Ik nam plaats achter het echt werkende stuur en we vertrokken aan de twee uur durende tocht. Het weer zat ons in het begin even tegen, af en toe miezerde het, maar we hadden twee paraplu’s bij ons en we hadden, behalve papa, een jas. Gelukkig heeft het niet heel de tijd geregend. In het begin reden we langs een paar vennen en wat huizen. Als er een bocht kwam, wachtte ik tot het einde van de bocht en maakte dan een hele scherpe bocht naar links of rechts. Dat gaf een heel leuk effect, alleen mama was er soms niet zo blij mee. Het leek zo net een ritje in een wild karretje van een pretpark. We reden verder en voornamelijk reden we door de bossen. Na een half uurtje wisselden Moelai, die naast mij zat, en ik van plaats. Nu ging Moelai dus sturen. O ja, mama en papa zaten achter, nou ja, in het midden, want de bank is achter. Achter ons dus. Achter Moelai en mij. We reden weer een half uur en kwamen bij een soort café-restaurant. Moelai en ik namen een ijsje en papa een Liptonice. Even later reden we weer verder. Moelai en ik wisselden weer. We fietsten weer leuk verder. Later wisselden we weer en reden verder naar Piet Plezier. Daar stapten we af en namen een… o, dat weet je al als je hebt opgelet. Voor degenen die niet hebben opgelet: een ijsje!

21.46 uur       We zijn alweer 5½ uur verder en er is weer heel wat gebeurd. Toen we terugkwamen van Piet Plezier heb ik nog gepuzzeld, Japanse puzzels. Een tijd later gingen we aardappels en bloemkool met worst eten. Daarna heb ik nog gepuzzeld. Na het 19.30-journaal heb ik ‘Het Zonnetje in Huis’ gekeken. Dat was erg leuk. Piet en Cath, ach, laat ook maar. Daarna zijn we in het bos gaan wandelen tegenover het park. We kwamen bij een kruispunt en mama en papa wilden een grote tak op het kruispunt leggen. Maar de tractor die eerder voorbij was gekomen ging achteruit. We namen de tak weer mee. De boer schreeuwde en klapte nog wat, maar we liepen gewoon verder. We hebben nog wel veel takken op de paden gelegd. Op een gegeven moment keerden we om en liepen terug naar De Parel. Het was al een stuk donkerder geworden. En nu zitten we buiten op het terras met wat drinken. De pauw is trouwens weer teruggekeerd. Gisteren was hij er namelijk niet. Hij heeft ook een veer onder ‘zijn’ boom achtergelaten. 23.05 uur       De maandag zit er alweer op. Daarnet nog naar binnen gegaan om te ezelen, dat was weer heel gezellig. O ja, mama en Moelai hoorden iets buiten en mama was bang dat het misschien naar binnen zou komen. En het was maar een vleermuisje ofzo! Vandaag de dag sluit ik af met een Engels woord: Goodnight!

Dinsdag 7 augustus
DAG 5

10.30 uur       Vanochtend werd ik om 9.00 uur wakker, ik heb nog even gelezen en heb beneden ontbeten. We hebben ook nog Get the Picture gekeken. Er waren twee kinderen van 11 jaar. Het meisje wist bijna niets te beantwoorden, de jongen wel, dus hij won. Daarna zijn we ons gaan wassen. Daarnet hebben we gedronken met wat lekkers erbij. Eenmaal raden wat ik erbij nam… een Bisc & M&M’s!!!

12.26 uur       Wat moet ik nu schrijven? Ik zou het eigenlijk niet weten. Veel heb ik daarnet niet gedaan. Mama en ik probeerden te badmintonnen, mar omdat er veel wind stond, lukte dat niet. Binnen ben ik maar een Japanse puzzel gaan maken. Zo meteen gaan we weg. Waar naartoe? Naar de kaasboerderij. Daar horen we informatie over kaas maken en we schijnen dat zelf ook te gaan doen. Ik ben benieuwd.

16.19 uur       We zijn net terug. Nee, niet van de kaasboerderij, maar van iets anders. Ik zal bij het begin beginnen. Vanmiddag gingen we op weg naar de kaasboerderij. Toen we in Udenhout, waar de boerderij zou zijn, aankwamen, wisten we niet waar we naartoe moesten. Opeens zag ik een bordje met ‘Kaasboerderij’ erop en we reden die kant op. Maar na een tijdje was er nog geen boerderij. Papa stapte uit en vroeg iemand de weg. Die wees ons echter helemaal terug om een andere kant uit te gaan. Na wat zoeken, vonden we de Winkelsestraat 3. Maar nergens stond een bordje met ‘Kaasboerderij’ en nergens was een andere auto. We keken een beetje rond en een vrouw kwam uit haar boerderij lopen. Op het pleintje voor haar huis liepen twee katten en een hond. De vrouw vertelde dat er geen kaasboerderij meer was, al een half jaar niet meer! Ze liet ons de ruimte zien waar dat vroeger gedaan werd en bleef lang doorkletsen over haar boerenbestaan. Na een  tijdje zat er niets anders op om weg te gaan. Mama besloot om naar de Sligro te gaan. Dat is een groothandel. We reden naar Tilburg en parkeerden bij de Sligro. We liepen naar binnen en keken onze ogen uit naar de grote hal vol met pakken en dozen met ‘food’ en ‘non-food’. Bijna alles was daar in grote aantallen verkrijgbaar. Je kon niet zomaar iets kleins kopen. Je moest er meerdere van kopen of een grote versie van het product. We keken naar alles wat er in de winkel stond -daar waren we ook nog een tijdje mee bezig- en kochten nog een paar dingetjes. Vervolgens gingen we weer terug naar het bungalowpark en namen wat te drinken en ik nam er ook chips bij. En dat was het voor nu.

19.10 uur       Het giet. En niet zo’n beetje ook. En niet zo kort ook. Het is al zeker een uur aan het regenen. Na het drinken heb ik gepuzzeld. Daarna boontjes, rijst en gehaktballetjes gegeten. Daarna nog met de ballonnen gespeeld. 23.16 uur       Daarna nog gepuzzeld. De regen hield ondertussen op. Om 20.30 uur ‘Boston Public’ gekeken. Een goede serie over een Amerikaanse school. Daarna heel de avond gepuzzeld. Moelai en papa, mama later ook, hebben televisie gekeken. Vanochtend heb ik nog een stukje van Kabouter Plop gezien. Ik begin mijn dag ermee en zo zal ik er dan ook mee eindigen. En dan gaan we nu, kindertjes, naar kabouterdromenland. Plopperdeplopperdeplop!

Woensdag 8 augustus
DAG 6

10.33 uur       Moet ik echt nog vertellen wat ik daarnet gedaan heb? Ik zal het toch maar weer doen. Zoals elke dag hier op vakantie, werd ik weer om 9.00 uur wakker. Het lijkt wel of ik een automatische wekker in mijn hoofd heb! Daarna beneden ontbeten en Get the Picture gekeken. Vandaag waren er twee kwieke dames van 100 en 103 jaar! Het was best grappig. Ze zeiden dat de parkiet die op de foto stond een kuikentje en een kanarie was. Daarna hebben we ons gewassen en daarnet hebben we gedronken met een… Ja, juist!

15.28 uur       We zijn weer net terug. Dit keer van een wandeling. Zo meteen meer daarover. Na het drinken heb ik gepuzzeld. Een tijd later gingen we eten. Weer een tijdje later, om 12.30 uur, gingen we op weg. Zaterdag hebben we bij de VVV een wandelkaart gekocht. Daarop staan wandelingen van verschillende lengtes. De langste was 5 kilometer en die was hier in de buurt. Dus die namen we. Eerst liepen we naar een voor ons goed uitkomend beginpunt en begonnen aan de tocht. De route leidde ons door het bosgebied Kampina. Er waren heel veel omgevallen bomen. Sommige bomen waren omgevallen op een andere boom. Eén dunne omgevallen boom, die op een andere boom lag, heb ik ervan afgeduwd, toen viel hij naar beneden. Zo liepen we door het bos, langs heides, langs een mierenhoop die we kapot prikten, over beekjes en nog meer. Na een tijd waren we weer terug bij het begin. We keken nog naar een bungalowpark met midgetgolfbanen en liepen vervolgens terug naar het huisje om daar uit te rusten, te drinken en te snoepen.

17.34 uur       We staan op het punt om te vertrekken naar het pannenkoekenhuis. Doei!

19.24 uur       Dat was snel, hè, daarnet? Maar we gingen weg, dus ik kon niet meer schrijven. Maar nu wel, dus ik ga gewoon verder waar ik gebleven was. Na het drinken ging ik Japanse puzzels maken. Er ontstond een giraffe.. Daarna gingen we eten. Nee, niet thuis, we zijn uit eten gegaan. Naar de Struifkabouter! De Struifkabouter?? Ja, dat is een pannenkoekenhuis! Dus we gingen daar naartoe. Daar aangekomen moesten we nog wachtten omdat er geen plek meer was! Het zat helemaal vol. Na eventjes gewacht te hebben, kregen we een tafel. We bestelden wat te drinken en een pannenkoek. Moelai en ik een naturel en mama en papa een Struifkabouter met van alles en nog wat. Toen we dat op hadden, namen we een ijsje. Moelai en ik een kinderijsje, mama en papa een Coupe Royal. Alles was erg lekker. Daarna gingen we terug naar het huisje. Mama en papa kijken nu journaal, Moelai gaat heel lang douchen en ik ga maar weer eens Japanse puzzels maken.

22.22 uur       Om 21.05 uur hebben we ‘K-otic, leven na Starmaker’ gekeken. Dat duurde een half uurtje en het was erg leuk. Daarna gingen mama en Moelai een rondje lopen, door het park uiteraard, Ik liep ze achterna en ging toen terug in de hoop ze tegemoet te komen. Dat ging niet helemaal goed want ze namen een ander achteromweggetje. Daarnet gekaart met mama. Nu ga ik deze dag aan mama, papa en Moelai voorlezen. 23.00 uur       Daarnet leuk geëzeld. Volgens mama gezenuw-ezeld. Nu gaan we ons klaarmaken om te slapen. Plassen, tandenpoetsen en omkleden. Zo gaat dat elke avond. Ik ga dat nu ook doen en wens iedereen een goede nacht!

Donderdag 9 augustus
DAG 7

10.45 uur       Goodmorning Oisterwijk! Vanochtend om 9.15 uur wakker geworden, daarna beneden ontbijtkoek gegeten en Get the Picture gekeken. Vandaag waren er twee presentatoren als kandidaten. Daarna is iedereen zich gaan wassen ik heb gedoucht. Daarnet hebben we gedronken met de laatste… Ja, juist! Maar geen verdriet, want we gaan zo boodschappen doen.

12.45 uur       Dus we reden met de auto naar Oisterwijk. We stapten uit en gingen eerst naar de bank om geld te wisselen voor morgen. Morgen? Wat is er dan morgen? Nou, morgen gaan we naar België, naar Bobbejaanland! Ja, en dan heb je Belgische franken nodig. We moesten alleen lang wachten op een oud omaatje dat een nieuw pasje nodig had. Haar oude pasje deed het niet meer en ze vroeg wel drie keer waarom. Na het wisselen gingen we nog even naar Blokker en daarna gingen we de Albert Heijn in om boodschappen te doen. Ditmaal geen thee en koffie, want de automaat was stuk. We gooiden van alles en nog wat in de kar en gingen naar de kassa om af te rekenen. Vervolgens liepen we terug naar de auto en reden terug naar het huisje. Daar ging ik de nieuwe Troskompas lezen en we gingen harde broodjes eten. Moelai gaat nu met papa badmintonnen, maar ze moet even wachten.

19.00 uur       We zijn net aangekomen bij het huisje. We rusten wat uit en drinken wat. Waarom we uitrusten en Moelai languit op de bank ligt, zou ik eigenlijk niet weten. We hebben de hele tijd gezeten! Want we hebben gedaan? Ik zal beginnen bij het moment dat ik stopte met het schrijven in dit dagboek van 12.45 uur. Even later kon Moelai gaan badmintonnen. Ik ben begonnen aan een nieuwe Japanse puzzel, dit keer in grijs en wit. (Een potlood is grijs, niet zwart, weet je?) Om 13.50 uur gingen we op weg  naar Tilburg. Alweer? Ja, alweer. Weet je wat we daar gingen doen? Ja? Dan hoef ik zeker ook niet verder te schrijven. Of wel? Oké, ik heb beloofd twee weken een dagboek bij te houden en dat ga ik doen ook . Dus ik ga nu verder. We parkeerden de auto op dezelfde plek als zaterdag en stapten uit. Vervolgens liepen we naar MIDI. MIDI? Ja, MIDI! Maar wat is MIDI dan? Nou, MIDI is een BIOSCOOP! Wij zijn vanmiddag naar de bios gegaan! Nee, niet naar de film Tomb Raider, want die draait in een andere bios om 20.30 uur en daar hadden we dus niets aan. In MIDI kochten we kaartjes voor de film. Maar omdat die pas om 16.15 uur zou beginnen, gingen we de stad nog even in. We liepen dus wat rond en rond 15.30 uur begon het te druppelen. Papa en ik kochten nog snel een frikadel en we liepen snel door naar de MIDI. Daar moesten we nog wachten om de zaal in te kunnen. Ik begon een biosboekje te lezen. Eventjes later openden de deuren zich en er kwamen allemaal Shrek-kijkers de zaal uit. Shrek is een leuke animatiefilm over een oger, een groen wezen. De bios had maar één zaal en er draaiden maar twee films. Weer even later konden we de zaal in en weer even later begon Jurassic Park 3! Na twee delen is er toch weer een vervolg gemaakt van deze dinofilm. Welke film heeft er tegenwoordig geen vervolg? O, we gaan eten, ik zal straks verder schrijven.

19.53 uur       Kijk maar naar deze films: Scary Movie 2, American Pie 2, Rush Hour 2, Dr. Dolittle 2, The Nutty Professor 2. En wij gingen dus naar Jurassic Park 3. De hoofdrolspeler uit deel 1 was weer terug en ging met een paar andere mensen naar het dino-eiland om dino’s te bekijken vanuit het vliegtuig. Maar ze stortten neer en ze moesten zich zien te redden door de kust te bereiken. Verschillende dino’s probeerden dit te verhinderen, maar gelukkig kwamen de meeste mensen veilig aan de kust. Hoewel het verhaal nogal matig was, was de actie wel goed. Er kwam trouwens ook nog een pauze en we hadden ook zoute popcorn en drinken gekocht. Na de film gingen we terug naar het park en gingen daar drinken. Een tijdje later gingen we doperwtjes, worteltjes en overheerlijke lekkerbekjes eten. We kregen er zelfs vier, terwijl op het pakje stond dat er drie in zaten! Nu ga ik ‘Het Zonnetje in Huis’ kijken terwijl papa en Moelai afwassen.

22.12 uur       Mama zat trouwens buiten, maar kwam snel binnen omdat het ging regenen. Na ‘Het Zonnetje…’ heb ik nog gepuzzeld en dagboek Phantasialand 2000 voorgelezen als voorproefje voor morgen: Bobbejaanland 2001! Daarna hebben we nog met z’n vieren een rondje door het bungalowpark gemaakt. Daarnet heeft papa een paar stukjes aardappel gebakken en met Moelai opgegeten. Ik nam ook een stukje en het was best lekker. En zo ga ik een slokje drinken nemen van de Sisi die papa mij net gegeven heeft en ik ga de dag van vandaag voorlezen. 22.32 uur       Morgen vroeg op, vandaag vroeg naar bed. Ja, als we morgen lang in Bobbejaanland willen zijn, zitten daar zijn nadelen aan. Maar ja, een leuke dag zullen we in ieder geval krijgen. Net als vandaag. Dus tot morgen! Slaap lekker!

Vrijdag 10 augustus
DAG 8

8.02 uur         ‘Jee, wat vroeg zeg!’ Zal je wel denken als je begint te lezen. Maar de trouwe lezer weet waarom. Vandaag is de dag, we gaan namelijk naar Bobbejaanland! Helaas zal ik geen verslag doen in Bobbejaanland, maar als we terug zijn, zal ik alles uitvoerig beschrijven. Als Moelai zo klaar is met wassen, zullen we even later op weg zijn. In de auto zal ik nog wel proberen te schrijven. Tot zo!

8.30 uur         We zijn net het park uitgereden en zijn op weg naar Lichtaard, het plaatsje waar Bobbejaanland ligt. Dat is net over de Belgische grens en is ongeveer 1 uur rijden.

9.00 uur         We zijn weer een half uur verder en we rijden België in. Daarnet heb ik niets bijzonders gedaan: een beetje naar buiten gekeken.

9.15 uur         Op de borden staat Bobbejaanland al aangegeven, dus we zullen er wel bijna zijn. Daarom stop ik nu ook met schrijven. We hopen op een leuke en mooie dag. Jullie krijgen straks alles van mij te horen. Doei!

20.24 uur       We zijn net terug. We hebben een hele leuke dag achter de rug. Nu rusten we uit met wat drinken. Gegeten hebben we al. Nee, niet in Bobbejaanland. Om 18.55 uur kwamen we aan in Oisterwijk. Daar zochten we een snackbar op en bestelden daar patat met wat dingen erbij. We aten dat daar op en namen nog een ijsje. Om 20.00 uur gingen we terug naar het huisje. Maar jullie willen natuurlijk weten wat we in Bobbejaanland gedaan hebben. Ik zal proberen alles zo goed mogelijk op te schrijven zonder iets te vergeten.

Iets na 9.30 uur bereikten we Bobbejaanland. We parkeerden op één van de parkeerplaatsen en gingen in de eerste rij van vandaag staan, die van de kassa. Het was gelukkig niet zo druk en we waren snel binnen. We liepen wat rond bij het begin en liepen verder. Er was een kleine achtbaan met een looping. Papa beet er de spits mee af, hij ging er dus in. De achtbaan was, volgens papa, heel vloeiend en je voelt bijna niets van de looping. Vervolgens maakten we met z’n allen een bootritje. Zo’n rond bootje dat ronddraait tussen mooie bloemetjes en plantjes. Er was zelfs een levend standbeeld, in de vorm van een tuinierster. We liepen onder de wildwaterbaanberg door en kwamen uit bij El Paso. We gingen erin en kwamen bij een indoor-ritje. Je had pistolen en kon op schietplaatjes schieten om de poppen te laten bewegen. Het was wel leuk. Daarna gingen papa en ik in de Bobby Express. Dat is een mijntreinachtbaan. Omdat het nogal stil was, mochten we twee rondjes gaan. Hij was heel leuk. Weer daarna stapten we de monorail in om het park te bekijken. In totaal waren er drie haltes, bij de tweede stapten we uit. Dat gebied was achteraan het park en het was nog heel rustig. We besloten om in de El Rio te gaan. Je zat in een ronde boot en ging over een rivier met stroomversnellingen. We kwamen ook in een draaikolk terecht. Echt nat kwamen we er niet uit, alleen papa’s broek had een beetje last van wateroverlast. Vervolgens gingen papa en ik uitwaaien in de mijnachtbaan, Speedy Bob. Je ging in het begin steeds heen en weer met hele scherpe bochten. Ook kreeg je nog wat hobbeltjes op een speedy snelheid. We mochten ook hier weer twee keer. Al met al, hij was heel leuk. Daarna gingen we met z’n vieren twee voor twee in een paardenritje. Er waren wel trappers, maar omdat je een beetje naar beneden ging, was dat niet echt nodig. Toen we daar uit waren, keken we wat rond in de winkeltjes. Daarna gingen papa en ik, ik voor de eerste keer, in een hangende achtbaan. Je zat in vliegtuigjes en je benen hingen gelukkig niet. Na wel een half uur gewacht te hebben, konden we gaan. Hij was ook heel erg leuk. Niet echt eng. De uitgang van Air Race was in Kinderland. Daarbinnen gingen we eten, want het was ondertussen al 12.00 uur. Binnen hebben we nog wat rondgekeken. Allemaal kleine kinderattracties, zoals een draaimolen en botsautootjes. Nadat we voor de regenbui geschuild hadden, keken we nog naar wat winkeltjes en liepen door naar de Wild West Show. Daar gingen we zitten en om 12.55 uur begon de show vijf minuten voor de tijd die op de borden stond. De 15 minuten durende show was niet echt zo leuk. Er waren twee mannen en twee vrouwen op paarden en ze renden wat rond, ze deden een paar gekke kunstjes, die bij iedereen hetzelfde waren en meer was er niet. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat het publiek niet zo enthousiast was en niet veel applaudisseerde toen dat de bedoeling was. Toen de show voorbij was, liepen we door naar het reuzenrad. Na even gewacht te hebben, lieten we mama op Moeder Aarde en wij gingen de lucht in. Bovenaan had je een leuk uitzicht op het park en de hele bosrijke omgeving. Na deze hoogte gingen mama en Moelai weer naar boven om vervolgens op een jutezak naar beneden te glijden. Voor papa en ik het doorhadden, waren ze weer op de grond en we liepen verder naar de Bobby Drop en bekeken hem even. Je zat in een rond rubberbootje en ging eerst naar boven om vervolgens naar beneden te roetsjen. Eerst ging je een rondje naar beneden maken en daarna naar beneden. Na lang gewacht te hebben, gingen we er in nadat Moelai besloten had er toch maar niet in te gaan (eigenlijk andersom). Het was erg leuk. Om even bij te komen van alles, namen we een lekker verfrissend ijsje. Papa en ik een Calippo en Moelai en mama een Magnum. Toen we dat op hadden, staken we het water over, door over een wiebelbrug te lopen. We werden een beetje nat van de fonteinen en de wildwaterbaan. Aan het einde van de brug wachtte ons een museum met indianentroep ons op. Het stelde niet zoveel voor. Dus liepen we weer terug naar de ingang waar papa en ik aan boord gingen van de Santa Maria, een schommelschip. We gingen lekker steil en dat was best leuk. Na dat schommelavontuur begon een show in het Star Theatre, het was ondertussen al 15.30 uur. In de show was muziek en dans, trommels, honden die kunstjes deden, een jongleur en mensen met zwiepende en ronddraaiende touwtjes. Dat ging heel snel en was erg knap. Na een half uur was dat voorbij en we liepen naar de Indiana River. Papa en ik gingen de indoor-wildwaterbaan in. Je ging drie keer omhoog en drie keer een beetje omlaag. Je kwam langs beelden en slangen, allemaal in Maya-stijl. Het was erg leuk en mooi. We liepen nog een rondje door het park. Mama en Moelai keken nog bij een winkeltje en papa en ik bij een woeste rodeostier. We liepen verder en belandden bij de zwiercarrousel, in Nederland een zweefmolen genoemd. Ik ging erin en het ging lekker hard omhoog in de rondte. Daarna zette mama zich over haar angst heen en ging met mij mee voor twee rondjes in de Bobby Express, waar ik al eerder was in geweest. Moelai en ik kozen nog een leuke souvenir uit, ik een sleutelhanger en Moelai oorbellen. En toen was het alweer tijd om het park te verlaten. Het was ondertussen al 17.50 uur. We gingen naar de parkeerplaats en reden weg. Papa wist de weg naar Oisterwijk terug te vinden en daar gingen we dus eten. Het is ondertussen al 22.10 uur en eindelijk heb ik alles opgeschreven. Na het drinken belden we oma en Grace nog even. Alles gaat nog goed in Den Haag. Tweety vindt alles toch maar vreemd. Terwijl ik aan het schrijven ben, kijken de anderen televisie. Lekker uitrusten op de bank. Ik denk dat ik nu ga voorlezen over al die belevenissen in Bobbejaanland. 22.23 uur       Het was vandaag en lange en vermoeiende dag. Daarom gaan we nu naar bed. Als we terugkijken naar deze dag, zien we een leuke en mooie dag met veel vermaak. Je kan wel zeggen dat we hebben genoten. Hopelijk kunnen we dat van de tweede vakantieweek ook zeggen, maar dat zal wel lukken. Jihaa!

Zaterdag 11 augustus
DAG 9

12.50 uur       De ochtend is alweer voorbij, dus het wordt eens tijd om die hier op te schrijven. Om 8.50 uur werd ik wakker en ging naar beneden. Wonderbaarlijk stonden we allemaal vroeg op. Beneden gingen we ontbijten en de laatste jubileumuitzending van Get the Picture kijken. Het was tevens de 1500ste aflevering en de twee grootste pechvogels kwamen terug om na zeven en negen keer terug te zijn gekomen, de finale dit keer wel te winnen. Bij één lukte dat. Daarna gingen we ons wassen. Na nog gedronken te hebben, ja, ook een Bisc gegeten te hebben, gingen we op weg naar de Albert Heijn. Daar kochten we onder andere spullen voor vanavond, want dan gaan we gourmetten! Maar dat vanavond pas. Omdat mama drie flesjes Calvé-saus kocht, kregen we er een Efteling-poppetje bij, het was Pardoes de Tovernar. Erg leuk. Bij het huisje aangekomen, ruimde mama de boodschappen op en we gingen harde broodjes eten. Zo meteen gaan we ons klaarmaken om naar Den Bosch te gaan.

17.11 uur       We zijn net terug van Den Bosch. Ik begin maar weer eens bij het begin. Om ongeveer 14.00 uur vertrokken we naar ’s Hertogenbosch. Het was ongeveer 14 km en een half uurtje rijden, We hadden een beetje moeite om ons te oriënteren en konden het centrum moeilijk vinden. Ook een parkeerplek was niet overal. Na een tijdje vonden we een plekje voor de auto en we liepen naar het centrum. In het straatje naar het centrum was een speelgoedwinkeltje waar ik dartpijltjes kocht. Dit verhaal krijgt donderdag het vervolg. We liepen het erg drukke centrum in en liepen een beetje rond. In de straten was markt. We liepen ook naar de St. Janskerk. We keken er even in en liepen een plein op waar het nogal chaotisch was, er waren steigers waar je doorheen en op kon lopen en je kon er drinken. Er was daar een of ander festival. Heel raar. We liepen weer verder en keken nog wat rond. We kochten nog een ijsje en gingen terug naar de auto en gingen naar het park. Daar namen we wat te drinken en rustten  we uit.

19.39 uur       We zijn net klaar met eten. Toen ik uitgerust was, heb ik gelezen. Mama maakte alles alvast klaar voor de gourmet. En om 18.30 uur begonnen we met gourmetten. Er was paprika, komkommer, ui, stokbrood, saus, kipfilet, gehakt, shoarma, kipsaté, tempé, frikadel en vegetarische schnitzel. Alles was erg lekker en nu laten we het eten rustig naar beneden zakken.

21.38 uur       We zijn net terug. Na nog wat gelezen te hebben, hebben we een rondje door de bossen tegenover het park gelopen. De boer van afgelopen week had een heel modderspoor met de tractor achtergelaten. Ik had een balletje meegenomen en die vooruit geschopt. Niet dat ik hem ben kwijtgeraakt, hoor. We vertrokken rond 20.45 uur en kwamen na drie kwartier weer terug. Mijn wandeling eindigde met een struikel en een val, maar de schade is beperkt. Een schaafwondje aan mijn linker elleboog. Nu zitten we buiten met wat drinken. Daarnet hebben we een heerlijk toetje gegeten, op mama na. 23.15 uur       Zo is de ochtend voorbij, zo is heel de dag voorbij. Hoewel de zaterdag nog drie kwartier heeft, is hij voor ons zowat afgelopen. Want we gaan naar bed. Daarnet geëzeld en gepest. Tot morgen! Toedeloe!

Zondag 12 augustus
DAG 10

16.28 uur       Het grootste deel van de dag is al om, dus die zal ik dan maar snel opschrijven. Om ongeveer 9.00 uur openden mijn ogen zich. Even later ging ik naar beneden. Daar gingen we eten. Ik nam een stuk stokbrood van gisteren. Vervolgens gingen we één voor één douchen. Daarna hebben we gedronken. Dat ook, ja. Na nog wat gepuzzeld te hebben, gingen we alweer eten. Omdat er nog een beetje shoarma en kipfilet over was, heeft mama dat gebakken en we hebben het lekker opgegeten. Daarna nog even gepuzzeld en om 13.10 uur gingen we weg. Mama had een wandelroute uitgekozen van 4 km hier in de buurt. We liepen naar een beginpunt door door het bos tegenover het park te lopen. De route liep langs een aantal vennen in het bos. Omdat er een paaltje met pijltje ontbrak, liepen we een beetje vreemd, maar we hadden een kaart, zodat we de route goed konden volgen. We kwamen nog langs een natuurtheater en we waren dichtbij Piet Plezier, dus we namen nog een ijsje. Op de midgetgolfbaan was het heel druk en je moest heel lang wachten voordat je aan de beurt was. Het was dus maar goed dat wij vorige week in de avond gingen! We besloten om terug te lopen, nadat we nog even bij de braderie van een camping hadden gekeken. Het was nogal klein en stelde niet veel voor. We liepen terug en het begon te druppelen. We versnelden onze pas en kwamen om 16.05 uur terug in het huisje. Daar hebben we gedronken en ik heb chips gegeten. En natuurlijk hebben we ook uitgerust. Dat doen we nu trouwens ook nog. Nu ga ik puzzelen.

21.30 uur       Nadat ik gepuzzeld had en de Top 40 had geluisterd, gingen we rijst met gehakt eten, die met shoarmakruiden aan meer smaak was gebracht. Mama had er ook nog wat groente bij. Na het eten bemoeiden papa en Moelai zich met de afwas, mama ging zitten en ik ging verder met mijn puzzel. Na de afwas gingen we oma bellen. Alles ging goed, op de hevige regen na. Even later belde oma ons op via haar nieuwe mobiel, om hem uit te proberen. Daarna ging ik weer verder puzzelen. Het boek is bijna uit, nog een paar puzzels! Eigenlijk wel jammer, want het zijn leuke puzzels. Mama en Moelai hebben samen nog gebadmintond en papa en ik daarnet ook nog. Ik had alleen niet zo’n zin en liep zo weinig mogelijk. Na dat zeer vermoeiende badmintonnen gingen we op het terras zitten. Mam gaf ons te drinken en ik begon te snoepen. Nu wort mij gevraagd voor te lezen, dus dat ga ik doen. 23.00 uur       Na het voorlezen was er het plan om te gaan kaarten. Maar mama stelde eerst voor om een rondje te wandelen. Dus maakten we een wandeling door het park. Na dat korte rondje gingen we weer naar binnen en pakten we de kaarten om te pesten. Dat was erg leuk. Maar nu is het alweer tijd om naar bed te gaan. Plassen, tanden poetsen, omkleden en in bed stappen om te gaan slapen. Ja, dat ga ik nu dus doen en beëindig hiermee zondag 12 augustus, oftewel dag 10 van onze vakantie. Ave! Oftewel: Gegroet!

Maandag 13 augustus
DAG 11

10.41 uur       Ring ring! Om 9.00 uur werd ik wakker en even later zat ik beneden op de bank. We gingen ontbijten en hebben Get the Picture gekeken. Daarna gingen we ons wassen. Ondertussen kocht papa een krant bij de receptie en hij reserveerde vier fietsen voor ons. Na het wassen gingen we naar de receptie om de sleutels van de twee heren- en de twee damesfietsen op te halen. We liepen naar het fietsenhok en haalden de fietsen eruit. De herenfiets was voor mij iets te groot en die wisselde mama om met een damesfiets. Vervolgens maakten we een testritje door het park. Nu gaan we drinken en dadelijk boodschappen doen, want het brood is op.

11.50 uur       Ring ring! We zijn net terug van een fietstochtje naar de Albert Heijn. Dus we gingen op weg naar de AH. Daar zetten we de fietsen op slot en gingen naar binnen. Papa bleef buiten wachten. Binnen kochten we broodjes en drinken. Mama betaalde en even later zaten we weer op de fiets op weg naar het huisje. Nu rusten we uit op de bank

12.27 uur       We hebben daarnet harde broodjes gegeten. Nu maken we ons klaar voor de fietstocht naar Boxtel, straks horen jullie hoe het is gegaan.

17.05 uur       Ring ring! Even later gingen we dus weg. We fietsten naar de Kampina en reden over een hele lange weg erdoorheen. We kwamen mooie hei tegen, we hebben paarden, koeien en schapen gezien. En mieren, spinnen, wespen, vliegen en mensen. Telkens als we zo’n mens tegenkwamen riepen we ‘hoi’ of ‘hallo’. Veel mensen zeiden wat terug. Sommigen daarentegen niet. Op een bankje rustten we wat uit. We fietsten verder naar Boxtel. Even later kwamen we op een industrieterrein terecht. Dat leidde ons het dorp in. We zetten de fietsen neer en liepen door het winkelstraatje. We keken wat rond en gingen de Scapino nog in om een nieuwe joggingbroek voor mij te kopen. (Die van nu zit vol met gaten!) Daarna kochten we nog een ijsje. Iedereen nam drie bolletjes. Ik zal jullie besparen welke bolletjes we namen. Vervolgens liepen we terug naar de fietsen en fietsten via een andere route terug. Voor de lol reed ik het maïsveld nog in. Om 16.40 uur kwamen we bij het huisje aan. Daar gingen we lekker uitrusten met wat te drinken en te snoepen. Mama, papa en Moelai zeggen dat ze een stijve kont van het fietsen hadden gekregen.

19.50 uur       Nadat ik was uitgerust, heb ik een Japanse puzzel gemaakt. Mama en papa besloten om vandaag naar de chinees in Oisterwijk te gaan. En rond 18.00 uur deden we dat dus. We parkeerden de auto en liepen naar Po Sing. We bestelden drinken en kregen een kaart met alleen maar grote en dure gerechten. Gelukkig wisten we na veel moeite, een Chinees die ons niet verstond bijvoorbeeld, eten op onze borden te krijgen. Het smaakte wel goed. Het was nogal duur, terwijl we niet veel hadden besteld. Daarna kochten we een toetje in de AH en aten dat thuis lekker op. Nu ga ik ‘Het Zonnetje in Huis’ kijken.

22.21 uur       Om 20.00 uur keek ik ‘Het Zonnetje…’. Dat was erg leuk. Daarna ging ik Japanse puzzels maken. Van de 78 hoef ik er nog maar 2 te maken. Daarna heb ik buiten op het terras wat snoepjes gegeten. En een ijsstaafje. 22.35 uur       Ik ga zo voorlezen. Daarnet nog buiten gezeten. Maar de dag zit er voor ons weer op. Het was een leuke dag en morgen zal ‘ie waarschijnlijk nog leuker worden. Maar dat voor morgen. Nu wens ik jullie een goede nacht!

Dinsdag 14 augustus
DAG 12

17.23 uur       Water, water en straks nog meer water. Want dan ga ik douchen. Ik zal bij het begin van de dag beginnen. Het wordt al overbodig om te zeggen, maar ik werd vanochtend om 9.00 uur wakker. Hoe kan het ook anders? Het volgend weten jullie ook al. Juist, ik ging beneden ontbijten en Get the Picture kijken. Daarna gingen we wassen. En daarna drinken. En dan komt nu eindelijk iets nieuws. Na het drinken heb ik in mijn Donald Duck-pocket gelezen. Vervolgens gingen we lunchen. En toen gingen we om ongeveer 12.15 uur weg in zomerkleding en twee handdoeken. Het was namelijk prachtig weer, nu nog steeds trouwens, en het zonnetje scheen volop, ook nog steeds trouwens. We stapten de auto in en reden naar Kanoboerderij ‘de Reusel’ in Moergestel. Na eventjes zoeken vonden we het en parkeerden de auto. We liepen naar binnen en reserveerden twee kano’s. Buiten kozen we twee kano’s uit. We namen twee 2-persoonskajaks en twee tonnetjes om onze spullen in te bewaren. Mama en ik namen een kajak en Moelai en papa één. We gingen het water op en vaarden weg. Het was voor iedereen niet zo moeilijk. De slagbeweging met de peddel had iedereen snel door. We hadden een routebeschrijving gekregen waaraan we ons moesten houden. Het ging behoorlijk goed. Na en tijdje moesten we overstappen van de Reusel naar het Wilhelminakanaal. O ja, de route was ongeveer 5 km en je zou er zo’n 1½ uur over doen. We legden dus aan, stapten uit en stapten in het Wilhelminakanaal  er weer in. Voordat we erin gingen, kwam er nog een groot vrachtschip langs. Voor boten moeten we dus uitkijken. Papa en mama waren ondertussen verwisseld van kajak. Eigenlijk Moelai en ik, maar dat doet er niet zo toe. Ik zat nu met papa. We vaarden 700 meter verder naar de volgende overstapplaats. Ondertussen vaarden er nog drie boten langs. Ze veroorzaakten golven waardoor we helemaal heen en weer gingen. Gelukkig kapseisden we niet. We zagen ook nog een dode rat aan de oever. Dat maakte de tocht voor mama al wat minder leuk , vooral omdat we thuis ook last hebben (gehad) van muizen. We stapten over op de Reusel en vaarden terug naar het beginpunt. In de sloot lagen veel waterplanten en waterlelies. Het water lag zo vol met slierten. Dat remde de kajak vaak af, maar zoveel maakte het niet uit. Bij een erg laag bruggetje moesten we er ook uit om er vervolgens aan de andere kant weer in te gaan. Om ongeveer 13.00 uur vertrokken we en om ongeveer 14.45 uur kwamen we weer terug. We haalden de kano’s uit het water en legden ze op de plaatsen neer waar ze lagen. We rustten wat uit op het terras met voor Moelai en mij een ijsje en voor mama en papa een ijsthee. Na nog wat gespeeld te hebben met wat vliegen, stapten we de bloedhete auto in en reden terug naar het park. Daar kwamen we rond 15.45 uur aan. Het was nog erg warm en behoorlijk vroeg. We besloten om nog een uurtje te gaan zwemmen! In het huisje kleedden we ons alvast om en we liepen naar het zwembadje in het park. We hadden een balletje meegenomen om mee te gooien. In het zwembad stopten we onze spullen in een kluisje en we gingen onder de douche staan. Die was lekker warm. Vervolgens sprongen we het kleine badje in. Hoewel het niet groot was, was er wel een stroomversnelling, er waren twee douches, bubbels in het water en een apart bubbelbad. We zwommen rond (tegen de stroming in), lummelden met het balletje en eindigden met het lekker warme bubbelbad. Daarna droogden we ons af, kleedden we ons weer om en gingen terug naar het huisje waar we uitrustten en wat te drinken namen. Straks nog een douche en we hebben een hele waterdag achter de rug!

21.22 uur       Nadat ik was uitgerust en nog had gelezen, gingen we buiten eten. Vandaag stonden er aardappels en bloemkool met worstjes op het menu. Toen we dat lekker hadden opgegeten, gingen Moelai en papa afwassen, mama ging uitrusten en ik ging douchen. Toen het 19.30 uur-journaal was afgelopen, gingen we ‘Explosief’ kijken. En weer daarna gingen Moelai en ik ‘Boston Public’ kijken, die serie over een Amerikaanse middelbare school. Dat was weer leuk. Het is net afgelopen en wat ik nu ga doen, weet ik nog niet. Moelai en mama konden net niet badmintonnen omdat het te donker is. 23.28 uur       Het is alweer laat, het is alweer tijd om naar bed te gaan. Na ‘Boston Public’ hebben we heel de avond buiten gezeten. We hadden wat te drinken en later namen we een ijsje. We hebben lang gepraat over vreemde dingen. Eerst over dromen en later ook over de Bermudadriehoek, het Loch Ness-monster, het einde van het heelal, sterren en ufo’s. Ook over het einde van de wereld en reïncarnatie. Allemaal heel mysterieus en we bereikten er ook niets mee. Ik beëindig deze dag met een leuk stopwoordje van Moelai: Hoi!

Woensdag 15 augustus
DAG 13

12.50 uur       Goedemiddag! De één na laatste hele vakantiedag is al volop bezig. Het is prachtig weer, eigenlijk te warm, het kwik stijgt vandaag tot zo’n 34°C! Ik zal de ochtend van dag 13 beschrijven:

In tegenstelling tot andere dagen, werd ik vandaag om 9.10 uur wakker omdat Moelai mij wakker maakte. Tot mijn grote verbazing had ik mijn horloge om, terwijl ik die gisteravond af had gedaan. En Moelai wou weten hoe laat het was, dus werd ik wakker. Vervolgens gingen we beneden eten met Get the Picture op de buis. Nadat ik vakantiedagboek 1999 had gelezen, we zaten toen in Todtmoos, zijn we naar de AH gegaan om de nodige boodschappen te doen. O ja, daarvoor hebben we ook nog gedronken. Teruggekomen gingen we brood eten. Er is het plan om vanmiddag een Piet Plezierfiets te huren, maar de temperatuur blijft stijgen, dus we zijn nog onzeker over wat we nu gaan doen.

13.05 uur       We hebben besloten om niet te gaan fietsen, vanwege de warmte. We gaan zo weg om wat anders te doen. Straks horen jullie wat.

17.00 uur       We zijn net terug van een vermoeiende en warm middag. We hebben gelopen, geslagen (?) en gezwommen. Ik zal het aan jullie vertellen. Eerst liepen we door het bos naar Piet Plezier. Hoewel we in de schaduw liepen, was het erg warm. Toch maar goed om niet te fietsen! Na een half uurtje lopen, waren we er. We huurden vier midgetgolfsticks, vier balletjes en een scorelijstje om de punten bij te houden. We begonnen rond 14.00 uur en na een uurtje waren we uitgespeeld. We hadden geen last van de drukte, wel van de warme zon. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat het met Moelai en mij wat slechter ging, ten opzichte van de vorige keer. Mama en papa waren vooruit gegaan, papa heeft zelfs 30 punten minder dan laatst. Hier volgt de uitslag:

[1]       Hans               62 punten
[2]       Jassin             72 punten
[3]       Moelai            77 punten
[4]       Ria                  84 punten

Vervolgens rustten we uit op het terras met een lekker ijsje, papa en ik en Calippo Cola, mama een Solero Shots Citrus en Moelai een Magnum Almond, oftewel, een Magnum met nootjes. Toen dat op was, liepen we weer door het bos naar het huisje. Daar namen we wat te drinken. En tenslotte kleedden we ons om, om weer naar het zwembad te gaan. Het was lekker verfrissend. Nu zijn we aan het uitrusten op het terras.

22.45 uur       Even later ging papa patat halen. Die hebben we hier lekker met boontjes opgegeten. Daarna gingen Moelai  en papa afwassen. Ik ging douchen. De pauw en de poes, die we al vaker hadden gezien, kwamen nog langs. Ik heb nog gepuzzeld en we hebben gedronken. Daarna keek ik het begin van een sf-film uit 1953. Het ging over de invasie van Marsmannetjes. Het zag er erg oud(erwets) uit. Daarna hebben we ‘K-otic, leven na Starmaker’ gekeken. Daarna heb ik mijn Japanse puzzels-puzzelboek uitgemaakt. Dat vind ik erg jammer, want het zijn leuke puzzels. Moelai en papa kijken voetbal. 2310 uur        Daarnet gepest met mama, het kaartspel dan. Nu ga ik voorlezen en dan gaan we na een lange en warme dag naar bed. Boven zal het ook wel vies benauwd zijn. Maar daar kunnen we helaas niets aan doen. Tsjuus!

Donderdag 16 augustus
DAG 14

13.38 uur       De laatste hele dag is al volop in gang. Ik zal beginnen bij het begin van deze dag. Vannacht konden we erg moeilijk slapen. Het was namelijk erg benauwd op de slaapkamers. Toen we eindelijk sliepen, werden we om 6.00 uur wakker van regen en onweer. Gelukkig duurde dat niet lang, maar we moesten opnieuw in de warmte gaan slapen. Om 8.50 uur werd ik weer wakker. Na nog even gelezen te hebben, gingen we naar beneden. We ontbeten en keken Get the Picture. Na het wassen gingen we drinken. Vandaag is het niet meer zo warm als gisteren. Gelukkig maar! Na het drinken stapten we in de auto en reden naar Tilburg, naar de Sligro, die grote groothandel waar we vorige week ook waren. Alleen nu voor de echte inkopen. In Den Bosch had ik dartpijltjes gekocht. Dat zou nog vervolgd worden, dat gebeurde in de Sligro. Ik kocht namelijk een dartbord! Verder kochten we een friteuse, pannen, thee, wasverzachter, toiletpapier, frituurvet en snoep. Ik heb nu wel 130 zure aardbeimatten! We bleven daar wel een uur en om 12.00 uur gingen we weer terug. In het huisje heb ik geprobeerd te darten. Het ging redelijk goed. Het bord heeft twee kanten om te bespelen. Eén professionele kant en één simpele kant. Ik vind het best wel leuk. Daarna hebben we gegeten en ik heb nog de laatste spekjes gebakken.

16.24 uur       Om ongeveer 14.15 uur vetrokken we met de auto naar Piet Plezier. Ditmaal voor een tweede rit met de viertrapkar. We huurden er één en kozen voor de route van één uur. Ik begon het eerste half uur met sturen en Moelai het tweede half uur. De route was vrijwel hetzelfde als die van vorige week, alleen wat korter. Ook gingen we van een heuvel af. Dat ging lekker snel. Om 15.30 uur parkeerden we de fiets bij Piet Plezier en we reden naar Lidl, een soort Aldi in het dorpje van Oisterwijk. We keken daar rond en kochten vier blikjes drinken, omdat dat bijna op is. Vervolgens kochten we een ijsje en mama een milkshake. Dat was lekker. Tenslotte gingen we terug naar het huisje. Nu rusten we uit.

20.30 uur       Daarna niks bijzonders gedaan. Vervolgens ben ik Wraps gaan maken. Dat zijn een soort pannenkoekjes waarin je groenten en vlees rolt. Even later aten we het op en het was erg lekker. Daarna heb ik niet veel bijzonders gedaan. Na gedronken te hebben, ging ik na het journaal ‘Het Zonnetje…’ kijken. Dat was leuk.

22.51 uur       Na ‘Het Zonnetje…’ hebben we nog een wandeling door het park gemaakt. We hebben, behalve Moelai, ook nog op de camping naast het park gekeken. Het stelde niet veel voor. Teruggekomen keken we ‘Candid Camera’ op tv. En om 21.40 uur kwam dan, terug van weggeweest, Big Brother before the Battle, oftewel BB3! 5 Weken worden we voorbereid op de nieuwe serie. Je kreeg er wat informatie over en je hoorde en zag dingen over ex-bewoners uit Nederland en andere landen. Het was leuk om weer te zien. Nu ga ik voor de één na laatste keer voorlezen. 23.08 uur       Ook deze laatste dag is alweer voorbij. We gaan ons zo omkleden, we gaan plassen en tandenpoetsen en dan stappen we in bed om te gaan slapen. Hopelijk is het nu niet zo benauwd boven. Bye bye!

Vrijdag 17 augustus
DAG 15

9.10 uur         De allerlaatste dag! Een dag van afscheid en weerzien. Vannacht was de laatste nacht in het kraakbed. Het was gelukkig niet zo benauwd boven. Vanochtend werd ik om 8.20 uur wakker. Ik pakte mijn spulletjes in en bracht die naar beneden om vervolgens te ontbijten. Daarna gingen we wassen. Een man van het park kwam ook nog langs om uit te checken. Ook vroeg hij of alles goed was (gegaan). Op mijn kraakbed na, was alles goed. En nu zijn we aan het opruimen en bezig met inladen van de auto. En we hebben veel spullen!

10.05 uur       We rijden het park uit. Daarnet alles ingeladen. Om 9.55 uur hebben we bij de receptie de sleutel ingeleverd en echt uitgecheckt. Vervolgens liepen we naar de zwaarbeladen auto en stapten in. Moelai ging voor zitten en mama achter. We rijden nu voor de laatste keer Oisterwijk in. Het park ligt er namelijk net buiten.

10.21 uur       We zijn Oisterwijk alweer uit en rijden op de snelweg. Als er wat bijzonders is of gebeurt, zal ik het vermelden. (Maar dat doe ik heel de vakantie al!)

11.35 uur       Daarnet gelezen. We zijn net Den Haag ingereden. We rijden zo naar huis en dan is de vakantie alweer afgelopen.

Ik vond het een leuke vakantie. Maar ook aan dit dagboek komt een eind. Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt en ik hoop dat jullie er ook zo van hebben genoten. Ik ga jullie gedag zeggen, wens jullie een fijn jaar en zie jullie wel weer bij Vakantiedagboek 2002, want dan ben ik weer van de partij!

Dit was Vakantiedagboek 2001.

Haudoe!

Tot slot

Nu hebben jullie wel een heel dagboek met mijn mening gehoord, maar jullie willen natuurlijk ook de anderen nog horen. Daarom heb negen vragen bedacht die ik aan iedereen gesteld heb. Om te weten wat zij nou van de vakantie vonden. Ik heb de vragen ook beantwoord.  Zo was Vakantie 2001:

  • Wat vonden jullie van de vakantie?

Jassin:      Het was een leuke vakantie waarin we leuke dingen hebben gedaan.
Ria:          Een leuke en variërende vakantie. Ik vind dat we van alles hebben gedaan.
Hans:       Het was een leuke vakantie, maar te bosrijk. Toch wel veel variatie, we hebben veel gedaan.
Moelai:    Leuk.

  • Welke activiteit(en) vonden jullie het leukst?

Jassin:      Bobbejaanland was natuurlijk erg leuk, het kanoën ook.
Ria:          Het dagje fietsen vond ik erg leuk, we hebben dat namelijk nog nooit op onze vakantie gedaan.
Hans:       Trapkarren. Ik hoefde namelijk niet veel te doen.
Moelai:    De Piet Plezierfietsen. En de dieren.

  • Wat vonden jullie van het huisje?

Jassin:      Prima, niets ontbrak naar mijn idee.
Ria:          Een zeer redelijk huisje.
Hans:       Gewoon, klein maar compleet.
Moelai:    Heel leuk gedaan, maar ik werd gek van Jassins kraakbed en er waren te weinig tv-zenders.

  • Wat vonden jullie niet leuk aan de vakantie?

Jassin:      De muggenbulten.
Ria:          Dat we voor niets naar de kaasboerderij gingen en de horzelsteken tijdens het kanoën.
Hans:       De beesten en de regen.
Moelai:    De stomme vliegen en het lopen.

  • Wat vonden jullie van het eten?

Jassin:      Ik heb lekker gegeten.
Ria:          Ik heb lekker gegeten, alleen de Chinees was niet zo geslaagd.
Hans:       Ik vind het altijd lekker smaken, ik heb nooit wat te klagen.
Moelai:    Alles vond ik lekker, behalve de bami. De patat was heerlijk.

  • Wat vonden jullie van het park?

Jassin:      Lekker groen, maar weinig faciliteiten.
Ria:          Erg klein, je bent er namelijk zo uitgelopen. Het was wel mooi.
Hans:       Saai, stilletjes.
Moelai:    Ook klein, maar wel leuk, want meestal gingen we ’s avonds wandelen en dan hoefde ik niet lang te lopen.

  • Wat vonden jullie van het weer?

Jassin:      Jammer van de regen in de eerste week, maar verder hadden we heerlijk weer. Niet te warm (op twee dagen na) en niet te koud.
Ria:          Best heel aardig. Zeer afwisselend.
Hans:       We mogen niet klagen. We hebben van alles gehad, behalve sneeuw dan.
Moelai:    De temperatuur was lekker, op twee hete dagen na. De regen vond ik niet leuk.

  • Wat vonden jullie van Vakantiedagboek 2001?

Jassin:      Ik heb het zelf geschreven, dus fantastisch natuurlijk!
Ria:          Heel leuk geschreven.
Hans:       Veel variatie, wel leuk. Vanwege de vele ditjes en datjes.
Moelai:    Soms was het niks aan, soms was het leuk.

  • Volgend jaar weer zo’n leuke vakantie?

Jassin:      Als we ergens anders heen gaan en weer van die leuke dingen doen, wel.
Ria:          Ja, maar niet in Oisterwijk.
Hans:       Weet ik niet, ik weet niet wat ik volgend jaar ga doen.
Moelai:          Ja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *