Vakantiedagboek 2000 – Simpelveld

Vakantiedagboek 2000 – Simpelveld

Vrijdag 21 juli 2000
DAG 1

10.05 uur   We rijden de van Wesenbekestraat uit. We zijn alweer een jaar verder en ik ga ervoor zorgen dat ik dit jaar weer zo’n fantastisch logboek bijhoud op de gekste momenten over de avonturen van onze vakantie. Oké, dit jaar houden we het simpel, nee niet het logboek, maar de vakantiebestemming. Want we rijden u de Utrechtse Baan op, op weg naar Simpelveld. Dat is in Zuid-Limburg. Toch weer een stukje korter rijden dan vorig jaar. We zijn al vaker in Simpelveld geweest. Dit is volgens mij al de 5e keer. Hoewel we er al 4 keer zijn geweest, gaan we er toch een hele leuke vakantie van maken.

11.05 uur   Een uur later, we rijden België in. We rijden door België naar Simpelveld, dat is het simpelst. We hebben het afgelopen uur makkelijk door kunnen rijden. Het was en is wel druk, maar er is geen file. Het afgelopen uur heb ik de Donald Duck gelezen.

12.20 uur    We rijden van de grote parkeerplaats af. Om 12.00 uur waren we even gestopt om te eten en te drinken, onze benen te strekken en om naar de wc te gaan. Nu gaan we weer verder, we zijn bijna bij Beringen, een plaats in België.

12.47 uur    We rijden Nederland weer in. We zitten dus in Limburg!

13.00 uur    Hoera, we zijn in Simpelveld! Alleen mogen we het huisje nog niet in. Daarom gaan we nu eerst naar Vaals, naar de VVV. Ik heb daarnet nog wat gelezen.

14.15 uur    We rijden Vaals uit. Om 13.15 uur kwamen we in Vaals aan. We zijn naar de VVV geweest en hebben daar een wandelkaart gekocht en wat foldertjes meegenomen. Daarna hebben we wat rondgelopen en een ijsje gegeten. Nu gaan we naar het park.

15.20 uur    We zijn aan het inruimen. Toen we het park binnenkwamen, zijn we eerst naar de receptie gegaan, maar de sleutel van ons huisje, nummer 29, was er nog niet. Dus liepen we alvast naar huisje 29. Daar aangekomen, gingen papa en Moelai terug om te kijken of de sleutel er al was. Mama en ik bleven bij het huisje. De voordeur zat uiteraard dicht. Maar toen we achter kwamen en ik de achterdeur probeerde, was die open! We verkenden het huisje en ik deed de tv aan. Yes! Ze hebben SBS6 en Net5 en nog veel meer. Nu kan ik Earth: Final Conflict kijken. Even later kwamen papa en Moelai er met de auto én de sleutel aan. Nu ga ik verder met inruimen.

17.35 uur    We gaan bijna eten. Na het inruimen zijn we naar het dorp Simpelveld gegaan. Daar hebben we wat lekkers gekocht bij de Plus-markt. Ook hadden we een theedoek gekocht, omdat mama die vergeten was mee te nemen van thuis.

21.30 uur    Ik zit dit op de bank te schrijven, terwijl papa en Moelai aan het badmintonnen zijn. We hebben daarstraks lekkere macaroni gegeten. Daarna hebben we tv gekeken. Weer daarna zijn we wat gaan rondwandelen. We liepen het park aan de achterkant uit, in de hoop daar maïs te vinden. Maar de boer had het maïs verhuisd naar achteren. Aan de wegkant lag nu koolraap! We liepen het pad af en gingen naar de hoofdingang van bungalowpark Simpelveld. We staken de weg over, want daar was maïs! We plukten wat, pelden wat en gingen terug. Ik had alleen last van mijn oog en had kriebelende armen. Eerst gingen we badmintonnen en kleefbal spelen. Daarna maakte mama kokend wat voor mijn oog. Nu zitten we tv te kijken, nou ja, ik ben aan het schrijven. 22.40 uur      We gaan naar bed. Ik heb net een griezelverhaal voorgelezen uit het boek ‘Griezelige Schooldagen’ van het Griezelgenootschap. Dat was spannend. Maar nu ga ik me omkleden om daarna te gaan slapen. Tot morgen!

Zaterdag 22 juli 2000
DAG 2

9.00 uur      We zitten te wachten op papa. Ik heb nog wat gelezen toen ik wakker werd. We wachten op papa omdat hij broodjes gaat halen bij de receptie.

13.10 uur    We zitten wat tv te kijken op de bank. Ik zal jullie vertellen over onze ochtend:

Papa had lekkere harde broodjes gehaald en die gingen we opeten. Omdat mama ook de suiker had vergeten, hadden we thee zonder suiker. Na ons gewassen te hebben, heb ik nog wat gepuzzeld. Toen gingen we drinken. Na het drinken gingen we met de auto naar het dorp Simpelveld om eten te kopen. Thuisgekomen zijn we gaan eten. Ik heb lekkere, erg zoute, bacon gebakken. En nu wachten we op papa, die zit te poepen, want daarna gaan we naar Vaals.

13.3o uur    We rijden het park uit naar Vaals. Ik mag voor een keertje voorin zitten, mama zit achterin. We zijn net de hoge heuvel af, waar ik ook met de fiets vanaf ben geweest, dat ging heel snel. Dat was 2 jaar geleden met scouting.

13.40 uur    We zijn in Vaals! Wat we daar gaan doen, vertel ik straks op de terugweg.

16.05 uur    Daar ben ik weer! We rijden Vaals uit. We zijn de hele middag in Vaals geweest. We hebben in het winkelcentrumpje rondgekeken. Bij het GWK, het geldwisselkantoor, hebben we Nederlands geld voor Duits gewisseld. Ook hebben we alvast kaartjes gekocht voor Phantasialand. In een ander winkeltje hebben we kaartjes gekocht om op te sturen. Omdat we in het huisje een open haard hebben, hebben we bij Esso houtblokken gekocht om een vuurtje te maken, maar dat later. Toen zijn we wat gaan drinken. Hoewel je zou denken dat je in een land met 16 miljoen mensen nooit bekenden tegenkomt in een andere provincie, gebeurt ons dat toch telkens weer. We kwamen namelijk Bas (van scouting) en zijn vriendin tegen toen we op het terrasje zaten. Zo zie je maar weer dat we toch in een klein landje wonen. Nu zijn we dus onderweg naar het park. Papa heeft trouwens ook nog even getankt.

18.15 uur    We hebben net gegeten. Toen we thuiskwamen van Vaals hebben we kaartjes geschreven. Na een tijdje gingen papa en ik naar de patatzaak om patat te halen. We waren de enigste in de patatzaak. (Op de werknemers na, dan.) Weer teruggekomen bij de bungalow zijn we patat gaan eten. De patat was niet echt de allerbeste, maar echt vies was het nou ook weer niet. Nu zit ik gewoon een beetje te niksen.

21.05 uur    Na nog wat tv gekeken te hebben, zijn we na het koffiedrinken weer naar het maïsveld gegaan. We namen ook een plastic tas mee. We hebben heel wat maïs geplukt en ook twee koolrapen uit de grond getrokken. De maïs hebben we gepeld en we hebben ook de bladeren van de koolrapen eraf gehaald. Moelai en ik hebben ook nog een stuk van het graanveld platgewalst. Met de maïs en koolrapen gingen we terug en nu zit ik dit weer te schrijven.

21.45 uur    We zitten met z’n vieren gezellig voor de openhaard met een muziekje op de achtergrond. Nadat we thuiskwamen, zijn we begonnen om een vuurtje te maken in de openhaard met het gekochte haardhout. En dat is ons prima gelukt. Het vuur brandt lekker. Hoewel het nu een beetje klein is, zal het straks groter zijn. 23.20 uur      We moeten naar bed. Het vuur smeult nog een beetje na. Ik heb daarnet weer een spannend griezelverhaal voorgelezen. Maar het is al laat en tijd om te gaan slapen, dus stop ik ermee en ga lekker slapen. Welterusten!

Zondag 23 juli 2000
DAG 3

11.30 uur    We rijden het park uit. We gaan naar Monschau, dat ligt in Duitsland. Het is ongeveer een uur rijden. Ik zal jullie vertellen van mijn ochtend:

Ik werd om ongeveer 9.00 uur wakker en ging nog lezen. Om 9.30 uur gingen we eten. Geen harde bolletjes vandaag, want dat kan niet op zondag. Na het gingen we douchen. En weer daarna gingen we koffie drinken. En nog een keer daarna (ééntonig hè?), ging ik lezen. En toen (ja, een beetje afwisseling!) gingen we op weg naar Monschau. En ik ben net klaar met dit schrijven en we rijden Duitsland alweer in.

15.55 uur    We rijden weg van Monschau. Toen we aankwamen, zijn we met de auto Monschau niet ingegaan. Monschau ligt in een dal en we hebben de auto boven aan het dal, op de berg, gezet. Van daar zijn we naar beneden gelopen, het dal in. In Monschau hebben we rond gekeken, ook zijn we op een berg naar boven gelopen, toen weer naar beneden. We zijn ook nog bij de glasblazerij geweest. Daar hebben we nog een wafel gegeten. Toen we de glasblazerij uitkwamen, hebben we nog een ijsje gegeten en daarna gingen we terug naar de auto. Zo bijzonder was alles nou ook weer niet. En nu zijn we weer onderweg naar het bungalowpark.

21.30 uur    Thuisgekomen van Monschau ben ik nog gaan lezen. Daarna gingen we lekkere soep eten. Na  het eten gingen mama en ik badmintonnen, maar er stond erg veel wind, dus het ging wel lastig. Na de koffie zijn we nog een stukje gaan wandelen door het boerenland. We kwamen terecht in het doodsaaie dorpje Baneheide. Van daar gingen we terug naar het park. Nu zit ik me buiten te vervelen. 22.30 uur      We zitten nog steeds buiten naar de vleermuizen te kijken. Hoewel, we moeten van mama nu naar bed, dus ik moet helaas stoppen. Doei!

Maandag 24 juli 2000
DAG 4

11.40 uur    Ik zit me op de bank een beetje te vervelen. Vandaar dat ik mijn ochtend nu maar ga beschrijven. Ik werd om ongeveer 8.45 uur wakker en ik ging nog lezen. Om 9.00 uur ging papa broodjes halen. Even later gingen we dus eten. Na het eten gingen we ons wassen. Na het wassen gingen we ons vervelen. Dus ging ik maar puzzelen. Toen ik geen zin meer had in puzzelen, ging ik me weer vervelen en toen ging ik dit maar schrijven. Saaie ochtend, hè? En nu gaan we eten.

16.00 uur    We zijn net terug uit Heerlen. Wat we in Heerlen gedaan hebben? Dat zal ik je nu vertellen: na het eten zouden we eigenlijk gaan wandelen rond Gulpen, maar het regende, dus moesten we iets anders verzinnen. Dus besloten we te bowlen in Heerlen. Dus om 13.00 uur kwamen we in Heerlen aan. Na een tijd vonden we het bowlingcentrum, maar het was gesloten! Wat een pech, zeg! Dus moesten we weer iets anders verzinnen. We besloten met de paraplu’s de stad van Heerlen in te gaan. Gelukkig waren de paraplu’s niet nodig, want het winkelcentrum was binnen! Bij Intertoys kochten we een puzzel van de wereld. Met 1500 stukjes, maar de puzzel bestaat uit stukjes met allemaal kleine fotootjes. Al die kleine fotootjes vormen de grote puzzel. We gingen ook nog met de paraplu’s naar buiten en kochten slippers voor mij. Binnen hebben we nog een ijsje gegeten en daarna gingen we naar huis.

21.45 uur    Thuisgekomen om 16.00 uur ging ik dit dus schrijven, daarna ben ik aan de puzzel begonnen. Eerst alle randjes, wel een moeilijke puzzel, hoor. Na de randjes gingen we bloemkool met worst, en aardappels natuurlijk, eten. Daarna ging ik tv kijken. Weer daarna ging ik verder met de puzzel. Mama en Moelai begonnen met een haardvuur, maar dat lukte niet, dus moesten ze mij erbij halen. En ja hoor, toen lukte het wel. En nu zitten we weer gezellig voor het haardvuur. 23.05 uur      Na nog wat gepuzzeld en gelopen te hebben, gingen we om 23.00 uur naar bed. Het vuur was toen ook al uitgesmeuld. Slaap lekker!

Dinsdag 25 juli 2000
DAG 5

11.40 uur    We zijn net terug van de Plusmarkt. Je weet wel, van dat liedje:

♫ Plusmarkt, opgeteld de beste ♫. Ik zal mijn ochtend hieronder beschrijven. Ik werd om ongeveer 8.45 uur wakker, toen ben ik gaan lezen. Toen papa thuiskwam van het broodjes halen gingen we eten. Na ons gewassen te hebben en nog even gepuzzeld te hebben, zijn we boodschappen gaan doen bij ♫ Plusmarkt, opgeteld de beste ♫. En nu zit ik dit in het huisje te schrijven. Ook vandaag regent het, de hele ochtend al en zo zal het ook heel de dag blijven. Onze wandeltocht van gisteren kon niet doorgaan door de regen en het Drielandenpunt van vanmiddag zal waarschijnlijk ook niet doorgaan. Fijne vakantie, hè?

13.30 uur    We zijn in de stromende regen op weg naar Gulpen. Na nog wat gepuzzeld te hebben, zijn we om 12.30 uur gaan eten. Omdat het nog hard regent, gaan we toch niet naar het Drielandenpunt. We besloten dat om te draaien met zwemmen. We gaan zwemmen in Mosaqua in Gulpen. Dat is een tropisch overdekt zwembad, en daar gaan we nu naartoe. Vanavond gaan we pannenkoeken eten in het pannenkoekenhuisje van Gulpen, maar dat later.

13.55 uur    Oké, we staan op de parkeerplaats van het zwembad. Maar wat een pech – nee, het zwembad is niet gesloten – het zwembad is VOL! Papa is nu aan het kijken of het waar is. Vind je het gek? Het regent en een overdekt zwembad induiken is de enige oplossing. Ja, het bordje klopt, het zwembad is vol. Nu rijden we maar weer weg.

15.00 uur    We rijden terug naar het park. Het afgelopen uur hebben we nog door Gulpen gebanjerd en nu gaan we weer terug.

21.00 uur    We rijden van Hong Kong weg. Hong Kong? We zaten toch in Limburg? Dat klopt, Hong Kong is een Chinees restaurant. Toen we om 15.00 uur thuiskwamen, heb ik nog gepuzzeld en we hebben weer vuur gemaakt. Na tv te hebben gekeken, gingen we bij de Chinees in Simpelveld eten.

22.55 uur    We gaan naar bed. Na nog wat gewandeld te hebben, heb ik voorgelezen en nu gaan we slapen. Dag!

Woensdag 26 juli 2000
DAG 6

6.00 uur      Hoi! Nee, mis, het is geen 11.40 uur, maar 6.00 uur! Zo vroeg? Ja, zo vroeg. Maar waarom slaap ik dan niet? Dat is simpel, dat lukt me niet meer. Ik werd om ongeveer 5.30 uur wakker en het lukt me maar niet, dus ga ik maar lezen. Ik weet het anders ook niet meer.

13.00 uur    Ik heb weer heel wat te vertellen. Wat wil je, er zijn immers weer 7 uur voorbij. Dus laat ik dan maar snel beginnen. Zoals je weet, werd ik om 5.30 uur wakker. En ik kon maar niet slapen. Ik heb de hele tijd gelezen, tot 9.10 uur, of ik ben even in slaap gevallen, kan ook. Afijn, om 9.10 uur gingen we eten, daarna gingen we wassen. Na nog wat gelezen te hebben, ik kan ondertussen geen boek meer zien, grapje, zijn we naar de receptie gegaan… om skelters te huren, dat was om 11.00 uur. Een uur lang hebben we de buurt (en onszelf) onveilig gemaakt. We hebben in en rond het park gecrost, eh, geskelterd. Natuurlijk was het uur snel voorbij en weer in het huisje gekomen, gingen we eten. En nu zijn we onderweg naar het Drielandenpunt. Daar gaan we ook het labyrint in, maar dat vertel ik straks.

16.20 uur    We rijden weg van het Drielandenpunt. Goh, wat gaat de tijd in zo’n dagboek toch snel, zeg! Toen we bij het Drielandenpunt aankwamen, moesten we nog een stukje lopen, want we parkeerden iets verder. We keken bij het echte Drielandenpunt en bij het hoogste punt van Nederland, dat ligt ernaast. De drie landen van het Drielandenpunt zijn Nederland, België en Duitsland. Op die plek grenzen ze samen aan elkaar. Daarna zijn we in het labyrint geweest. Het was best wel moeilijk. Maar na een héééééle tijd (1 uur) vonden we toch de uitgang! Het eindpunt lag in het midden bij een hoge toren. Van daar kon je het hele labyrint zien. En van daar kon je naar buiten lopen. Nadat we een ijsje hadden gegeten, gingen we weer terug naar de auto. En nu zijn we alweer bijna bij het park.

20.30 uur    We zitten wat tv te kijken. Toen we thuiskwamen, heb ik nog wat gelezen en daarna hebben we nasi gegeten. Verder hebben we niet veel bijzonders gedaan, alleen tv gekeken. We gaan zo ook naar bed omdat we morgen naar Phantasialand gaan. Ik ga nu niks meer schrijven. Jullie horen morgen nog van me. Toedeloe!

Donderdag 27 juli 2000
DAG 7

8.10 uur      De grote dag is aangebroken! We rijden het park uit. Maar waarom zo vroeg en waarheen dan? De trouwe lezer weet het al, maar voor de dommere onder ons, zal ik het nog een keer vertellen: We gaan naar Phantasialand!

19.45 uur    We rijden alweer weg van Phantasialand. Zo ga je erin en zo ben je er alweer uit. Ik zal jullie vertellen over de belevenissen van vandaag. (En dat waren er nogal wat!):

Om 9.00 uur kwamen we bij Phantasialand aan. We reden de parkeerplaats op en parkeerden de auto. Het was stralend, helder weer. We liepen naar de ingang waar al hele rijen stonden. Opmerking tussendoor: we rijden nu al 10 minuten, maar 10 minuten de verkeerde kant op! Maar we keren alweer om. Ik zal verdergaan: Na een tijdje waren we gelukkig binnen. We besloten om eerst naar Mexico te gaan. Phantasialand is onderverdeeld in verschillende delen. Door Alt Berlin liepen we naar Mexico. Alles zag er Mexicaans uit. Goh, hoe zou dat nou komen? Eerst gingen we de Zilvermijn in. Het was daar best nog rustig, dus je kon wel snel doorlopen. Het bestond uit één lange sliert wagentjes, je kon er dus gelijk in. Dat deden we dus ook. Het was binnen in een, ja precies, zilvermijn. Aan weerszijden zag je bewegende poppen die in de mijn werkten, ook kwam je in een mijnwerkersdorpje terecht. Toen we eruit kwamen gingen we richting de Grand Canyon-baan, dat is een grote achtbaan in de Grand Canyon, hoe kan het ook anders! Ook hier liep je weer vlot door, hoewel er natuurlijk wel al een rij stond. Na een tijdje kwamen we in het karretje. We gingen omhoog en omlaag, van links naar rechts, omhoog en omlaag, enz. Het ging erg snel, maar het was heel gaaf. Daar dacht mama echter heel anders over. Daarna gingen we in de allernieuwste attractie die naast de achtbaan lag, het Mystery Castle. Het is een kasteel met een hoge toren, daarin werd je 65 meter de lucht in geschoten, maar je moet ook weer terug naar beneden. Bij de ingang twijfelde mama nog, maar toch ging ze erin. En dat had ze beter niet kunnen doen, Moelai trouwens ook. We gingen naar binnen en liepen door wat gangen, totdat je bij de toren kwam. Je moest op een stoel zitten en je kreeg een veiligheidsbeugel over je heen. Toen werd het donker en je werd naar boven geschoten. Het ging erg snel. Bovenaan gekomen stond je stil en er gingen een paar lampen aan. Je bleef even hangen. Plotseling gingen de lampen uit en je viel razendsnel naar beneden, nog even omhoog en weer naar beneden. Brr, doodeng, maar wel gaaf. Hoewel, mama kwam er doodsbenauwd uit en Moelai zelfs huilend. Nou, toch maar geen tweede keer! In de kasteeltuinen rustten we uit en kwamen we bij. We maakten een foto en liepen verder.

We kwamen uit bij de Geister Riksha. Dat is een soort spookslot waarbij je in een schelp zit die kan draaien. Om je heen zie je spook- en griezelpoppen. Het was erg leuk. Daarna gingen papa en ik in de Michael Jackson Thrill Ride. Mama en Moelai gingen er maar niet in, en dat was maar goed ook. De trein ging erg snel en het stuk in het donker was zeker eng. Na 20 minuten kwamen we er uit.

20.55 uur    We zijn net thuis, ik zal verder vertellen: Na de achtbaan liepen we naar de Wild West Stunt Show. Het was een stuntshow met cowboys in een grote zaal. De cowboys schoten en sloegen elkaar, je weet wel.

9.10 uur      Het is nu vrijdag, we zijn al een dag verder, maar natuurlijk vertel ik verder over gisteren. Vandaag kan je morgen lezen. Dus vrijdag kan je morgen bij vrijdag lezen. (Eigenlijk wel logisch.) Na de Stunt Show gingen we naar het Tangra Theater. Dat was een poppenshow met fonteintjes. Na ook nog gegeten te hebben, gingen we naar het Shauspielhaus, daar was een 3D-film met Leslie Nielsen als piraat. Je kreeg uiteraard een 3D-bril op. Wat erg leuk was, was dat als er een bij zoemde, de stoel trilde en als er vogels naar je vlogen, voelde je wind. Toen er een duif poepte, voelde wij ook druppels vallen, water natuurlijk. Na de film gingen we naar Galaxy, dat is een vluchtsimulator. Na een half uur zaten we er eindelijk in. Het was erg leuk. Daarna liepen we naar Hollywood Tour. Na een hele tijd gewacht te hebben, konden we naar binnen. Het was een leuk boottochtje door ja, Hollywood. Je kwam ook langs de grote King Kong. Daarna gingen we in de lange rij van de Gondelbaan staan. Erin gekomen vloog je in een gondel door de lucht en je ging een grot in waar je Ali Baba-poppen tegenkwam. Na een wafel gekocht te hebben, gingen we naar de nieuwe Milleniumshow L’ar(c)tistique. Daar waren allemaal acrobaten die kunsten uitvoerden in doeken en palen. Erg knap allemaal. Daarna gingen we nog in de monorail, die ging door heel Phantasialand. Daarna hebben we patat gegeten en de dag was alweer om. We gingen dus naar het park terug. Om 20.55 uur kwamen we thuis en om 22.00 uur gingen we naar bed.

Vrijdag 28 juli 2000
DAG 8

11.25 uur    We zitten hier gezellig met oma en opa. Wat doen zij nou weer hier? Nou, ze komen twee nachtjes logeren. Ik zal mijn ochtend vertellen. Ik werd om 8.25 uur wakker. Ik heb nog even gelezen. Na gegeten en gewassen te hebben, heb ik een deel van de dag van gisteren opgeschreven, zoals je gisteren hebt kunnen lezen. Daarna gingen we boodschappen doen bij

♫ Plusmarkt, opgeteld de beste ♫. Toen we bij de poort kwamen, ging die vanzelf open, normaal moest je een soort strip door een apparaat houden, maar deze keer ging die vanzelf open. We reden gewoon door, maar toen we terugkwamen, konden we er niet uit omdat de strip registreerde dat we nog in het park zaten. Mama ging naar de receptie en de poort kon open. Bij het huisje zagen we oma en opa al lopen. En nu zitten we gezellig koffie te drinken, hoewel, ik drink Dubbel Drank.

16.45 uur    We zitten ons een beetje te vervelen. Ik zal vertellen wat we na de koffie hebben gedaan. Moelai en ik gingen wormen zoeken, ja, je leest het goed, wormen zoeken. We hebben ze in het teiltje met aarde gelegd. En daar kronkelen ze (vrolijk?) rond. Daarna gingen we eten. Na het eten gingen we naar Vaals, maar eerst gingen we langs het bungalowpark in Gemminich, waar we ongeveer 8 jaar geleden waren geweest. Dat kon ik me natuurlijk niet meer herinneren. Daarna gingen we naar Vaals, daar hebben we wat rondgelopen en nog wat gedronken. Daarna gingen we terug.

21.20 uur    We komen net terug van een wandeling door het boerenland. Nadat we terugkwamen uit Vaals, hebben we niet veel bijzonders gedaan, gebadmintond en tv gekeken. Onder het tv-kijken hebben we macaroni met ham en kaas gegeten. Na het eten zijn we met oma en opa naar het maïs- en knolrapenveld geweest. We hebben een knolraap meegenomen. We gingen ook nog even uitrusten op een bankje. Moelai en ik hebben ook nog een maïsstengel-gevecht gehouden. Driemaal raden wie er won. Daarna gingen we terug naar ons huisje. Omdat niemand knolraap lust, heb ik hem maar weer in de bosjes achter ons huisje gegooid. Zo meteen gaan we weer een vuurtje maken. 23.05 uur      Iedereen, behalve Moelai en ik, is bezig de bedden in orde te maken, want oma en opa gaan hier ook slapen. We hebben daarnet niet veel gedaan. Mama en Moelai hebben nog een vuurtje gemaakt dat, natuurlijk, niet goed ging. Het bleef maar liefst 2o minuten branden! We hebben wel het papieren clownshoofdje verbrand dat papa vorige week achter de kast vond. Maar ik ga stoppen want we zullen zo wel naar bed moeten. Tjuus!

Zaterdag 29 juli 2000
DAG 9

12.25 uur    We gaan zo eten. Maar voor dat, ga ik mijn ochtend vertellen. Ik werd om 8.35 uur wakker. Na nog gelezen te hebben, zijn we om 9.15 uur gaan eten. Na ons gewassen te hebben, hebben we gedronken. Daarna zijn Moelai en ik om 11.00 uur gaan skelteren, weer hebben we in en rond het park geskelterd. En nu stop ik, want we gaan eten.

17.00 uur    We zijn thuisgekomen van Kerkrade. Na het eten, de broodjes en bacon, zijn we naar Kerkrade gegaan. Daar hebben we wat rondgewandeld. We hebben ook nog bij een tentje gedronken. Daarna kregen Moelai en ik een ijsje van oma. We namen Solero Shots. Dat zijn allemaal kleine ijsparels met een citrussmaakje. Daarna gingen we terug naar het park. 20.00 uur      We komen terug van de snackbar. Toen we terugkwamen van Kerkrade hebben we ons een beetje verveeld. Om 18.15 uur gingen we op weg naar de snakbar in Vaals, maar ze hadden niks: geen halve haan, geen schnitzels, geen saté. Overdonderd liepen we de snackbar uit en gingen maar bij de snackbar onder de kerk in Simpelveld eten. Ik nam patat en een halve haan. Het was allemaal erg lekker. Nadat we thuiskwamen, hebben we ons een beetje verveeld. We gingen toen maar drinken. Daarna hebben we ons nog meer verveeld. Maar aan alles komt een eind, ook aan vervelen. We gaan nu naar bed. Het is ook al 23.35 uur. Dus, tabee!

Zondag 30 juli 2000
DAG 10

11.25 uur    We hebben oma en opa net uitgezwaaid. Ja, aan alles komt een eind, dus ook de drie dagen met oma en opa. Ik werd vanochtend om 8.20 uur wakker. Ik heb toen nog een tijd gelezen. Om ongeveer 9.15 uur gingen we eten. Daarna gingen we ons wassen. Na nog wat gelezen en tv gekeken te hebben, zijn we (koffie) gaan drinken. En om 11.10 liepen we met oma en opa van het huisje weg naar de parkeerplaats waar opa’s en oma’s auto stond. We zeiden hen gedag en ze reden zwaaiend weg. Wij zwaaiden ze ook nog na. Daarna liepen we terug naar het huisje.

12.50 uur    We rijden van het huisje weg. We gaan namelijk een wandeltocht van 8 km lopen over en rond de Gulperberg. Nadat we oma en opa hadden uitgezwaaid en terugkwamen in het huisje, heb ik nog gelezen en daarna hebben we gegeten. En nu zijn we op weg naar Gulpen.

18.10 uur    We zijn net terug van een hele wandeling. Aangekomen bij Gulpen, hebben we geparkeerd. Van daar hebben we alle blauwe paaltjes gevolgd. De route begon en eindigde voor Mosaqua, het subtropisch zwembad waar we al geprobeerd hebben te zwemmen, maar te vol was. In het begin liepen we de Gulperberg op, naar boven dus. Het was erg steil omhoog. Gelukkig hielpen trappen ons een eind op weg. Boven aangekomen, kon je heel Gulpen zien. We liepen nog een heel stuk verder en kwamen bij een camping. Daar hebben we even gekeken. We hadden trouwens een goede wandelstok bij ons, zodat het wat makkelijker ging. Een stukje verder was een boerderij. Op de boerderij kon je kamperen, maar dat deden we natuurlijk niet. We namen een door de boer zelfgemaakt ijsje. We namen drie bolletjes, het was erg lekker. We vervolgden de tocht totdat we in een bos kwamen. Aan het eind daarvan was een golfterrein, daar keken we even naar en liepen om het golfterrein terug. We moesten verder dóór het boerenland, tussen de koeien en koeienvlaaien. Heel toevallig kwamen we in het boerenland nog een leiding van de padvindsters tegen met twee padvindsters van Moelai. Wat een toeval, zeg. We liepen verder en na nog lang gelopen te hebben, kwamen we weer bij Mosaqua terecht. De 8.5 km zat erop. We liepen naar de auto en gingen teug.

23.20 uur    Na thuis veel uitgerust te hebben, zijn we lekker boontjes met rijst en kip gaan eten. En na gedoucht te hebben, hebben we de film Jurassic Park gekeken die op BBC 1 kwam. Na de film gingen we naar bed. Doeg!

Maandag 31 juli 2000
DAG 11

11.40 uur    We rijden het park uit naar Valkenburg. Ik zal eerst mijn ochtend beschrijven: Ik werd om 8.40 uur wakker. Ik heb nog gelezen. Om 9.00 uur heb ik wat tv gekeken en toen papa kwam met de broodjes, gingen we eten. Na ons gewassen te hebben, gingen we weer boodschappen doen bij

♫ Plusmarkt, opgeteld de beste ♫. Weer thuisgekomen, hebben we gedronken en ik heb nog wat gepuzzeld. En nu zijn we onderweg naar Valkenburg, naar de aquariumgrotten, de kabel- en rodelbaan. Hoe dat in z’n werk gaat, vertel ik straks.

17.30 uur    We rijden in de bloedhete auto het parkeerterrein van de Valkenier af. De Valkenier? We gingen toch niet naar de Valkenier? Ik zal jullie alles uitleggen over vanmiddag: Om ongeveer 12.00 uur reden we Valkenburg in, wat was het druk, zeg! We bleven een tijdje rondrijden, maar nergens konden we een parkeerplekje vinden en zelfs alle parkeerplaatsen waren vol. Na een hele tijd vonden we een plekje bij de parkeerplaats van de Valkenier. Gaat er nu een lampje bij je branden? Afijn, we stapten uit, betaalden voor het parkeerplekje en liepen naar het centrum. Daar hebben we op een bankje de harde bolletjes opgegeten. Vervolgens liepen we door het centrum naar het grottenaquarium, en dus niet aquariumgrotten. We kwamen langs de gemeentegrot waar ik twee jaar geleden met scouting ben geweest. We kwamen ook langs de Lourdesgrot, daar staat gewoon een Mariabeeld en het is geen echte grot. We kwamen bij het grottenaquarium en konden even later onder leiding van een gids naar binnen. Binnen zag je allemaal aquaria met vissen en ook een krokodil, kaaimannen, krabben, kikkers en schildpadden. Het was leuk, maar de ramen en het water hadden schoner gemogen. 18.55 uur      We hebben net ons ijsje op. We zitten in de Pannekoekenmolen. Ik zal eerst met de middag verdergaan: Na de grot liepen we door het centrum naar de kabelbaan, en even later waren we op weg naar boven, het was best hoog. Na wat rondgekeken en gedronken te hebben, gingen we in de rij staan voor het rodelen. Ondertussen zagen we tokkelaars, mensen die van de Wilhelminatoren naar beneden tokkelden. Bij het rodelen nam je één keer de buitenbocht en één keer de binnenbocht. Het was erg leuk. Met de kabelbaan gingen we weer naar beneden. Mama kocht een lamp en we gingen naar de Pannekoekenmolen. Daar hebben we een lekkere pannenkoek gegeten en we mochten nog de molen bezichtigen, het was erg leuk. Daarna gingen we terug naar het park. Na nog gebadmintond en tv gekeken te hebben, zijn we om 23.15 uur naar bed gegaan. Bye!

Dinsdag 1 augustus 2000
DAG 12

11.00 uur    Een nieuwe dag is aangebroken! Een nieuwe maand is begonnen! Een maand vol fantastische avonturen! Hoewel, onze vakantie is vrijdag al voorbij. Maar we hebben nog een paar dagen te gaan, dus ik zal maar snel met vandaag de dag beginnen. Ik werd om ongeveer 8.30 uur wakker. Om 9.00 uur ging papa broodjes halen en om 9.15 uur gingen we dus eten. Na ons gewassen te hebben, heb ik nog gepuzzeld, ik ben al heel ver. Na gedronken te hebben, zijn we ons gaan klaarmaken om naar Telecoo te gaan, waar we drie jaar geleden ook al zijn geweest. Nu zijn we onderweg.

16.35 uur    We rijden in de bloedhete auto van Coo weg. Ik had me vergist, het heet Coo en niet Telecoo. Zo heet namelijk het pretpark in Coo. Ik zal jullie van onze belevenissen vertellen:
Tot mijn grote spijt moet ik melden dat de volgende gegevens van 1 augustus 2000 ontbreken. Het was een lange en vermoeiende dag en ik had geen zin meer om een heel verhaal op te schrijven. Ik kan wel vermelden dat we met een kabelbaan de berg op zijn gegaan en over een modderig bergpaadje naar beneden zijn gelopen. ’s Avonds hebben we patat gegeten. Tot zover dag 12.

Woensdag 2 augustus 2000
DAG 13

9.30 uur      We gaan zo meteen naar Mosaqua. Ja, we willen er om 10.00 uur zijn, zodat het niet weer vol is. Het is ook alweer de een-na-laatste hele vakantiedag, maar toch gaan we er vandaag ook nog een leuke dag van maken. Toen ik vanochtend om 8.15 uur wakker werd, ging ik lezen. Na ons gewassen te hebben, zijn we gaan eten en nu zit ik een beetje tv te kijken.

13.50 uur    We zijn net terug van Mosaqua. Als jullie goed hebben gelezen, weten jullie wat Mosaqua is. En voor diegenen die niet goed hebben gelezen, zal ik het nog een keer vertellen. Mosaqua is een subtropisch zwembad in Gulpen. Aqua is ook water in het Latijn. Jullie willen dit gezeik natuurlijk niet horen, maar onze belevenissen in het zwembad. Nou, vooruit dan maar, omdat het vakantie is. Om 10.05 kwamen we bij het zwembad aan, we gingen naar binnen, betaalden en liepen naar de kleedhokjes om ons te verkleden. (Eigenlijk uit te kleden, want we hadden onze zwemkleding al aan.) De spullen legden we ineen locker en we liepen naar de douches om ons te douchen en stapten het zwembad in. Het water was lekker warm. Er waren al best wat mensen, maar omdat het ’s middags natuurlijk nog drukker zou worden, gingen we eerst van de glijbaan af. Die was donker en versierd door lampen. Het was erg leuk. Ook erg leuk was de stroomversnelling. Dat is een soort glijbaan met een, ja juist, stroomversnelling. Ook had je een gewone, ietwat brede glijbaan. En natuurlijk was er een groot bad waar we in zwommen. Rond 12.00 uur gingen we buiten eten. Wat was dat koud, zeg. We kochten ook patat. Ik heb het buitenbad met mijn voeten gevoeld en daar bleef het ook bij, want het was steen en steenkoud. Na het eten gingen we weer even binnen zwemmen, maar niet voor lang, want het was heel erg druk. Je zag alleen maar mensen in zwembroeken en badpakken. Omdat het zo druk was gingen we er om 13.15 uur uit. We kleedden ons om en gingen terug naar het park.

21.30 uur    Na uitgerust te hebben, zijn we naar Simpelveld gegaan. Daar hebben we een ijsje genomen en een frikadel gegeten. Nou ja, Moelai en ik, mama en papa hadden een kroket en een gehaktbal. Wat een gesnoep, zeg, vandaag! Weer thuisgekomen zijn we ons wat gaan vervelen en daarna hebben we nasi gegeten en daarna hebben we tv gekeken. Nu zitten we buiten te zitten. Er is geen wolkje te bekennen, het is heerlijk! Na tv gekeken te hebben daarstraks, zijn we gaan drinken, daarna zijn we gaan wandelen langs de o zo vrolijke koeien en schapen.

22.30 uur       We gaan naar bed. Dus, auf wiedersehen!

Donderdag 3 augustus 2000
DAG 14

8.45 uur      De laatste vakantiedag is aangebroken! Nog één dag en dan gaan we weer naar huis! Maar er is nog één dag te gaan, dus daar moeten we maar weer een leuke dag van maken. En dat is redelijk goed gelukt. Hoe kan ik dat nu al zeggen? Is het al avond dan? Nee, het is al vrijdag, 8.45 uur! Maar dat lezen jullie bij de dag van morgen. Ik zal eerst de belevenissen van gisteren, eh, vandaag vertellen. Ik werd om ongeveer 8.15 uur wakker. Na gelezen en tv gekeken te hebben, zijn we gaan eten. Daarna zijn we ons gaan wassen. Na nog tv gekeken te hebben, zijn we ons gaan klaarmaken voor de wandeltocht die we ’s middags gingen lopen. We kozen een route uit van 5 km rond Vaals. We pakten wat spulletjes in en liepen naar de auto. Aangekomen bij de wandelroute moesten we eerst nog een rood paaltje vinden, dat moesten we namelijk volgen. Als snel vond ik hem en we konden beginnen. We liepen weer langs weilanden, stukjes bos en appel- en peergaarden! Maar je mocht er niet bij komen, maar ze waren ook niet rijp, dus dat was zo erg niet. Na gegeten te hebben, liepen we verder. We liepen ook om een bungalowpark van LandalGreenParks. En na 5 km kwamen we doodmoe, grapje hoor, bij het bruggetje aan waar we begonnen waren. Maar omdat het nog vroeg was, 14.10 uur, gingen we nog naar Vaals. O ja, we liepen ook langs een manege. In Vaals liepen we nog wat rond en we kochten een lekker ijsje. Eerst voor Moelai bolletjesijs en daarna voor mij Solero Shots. Dat was lekker. Daarna gingen we voor papa en mama naar de ijssalon. Papa nam een wafel en mama een vruchtensorbet, Moelai en ik namen sinas. Daarna gingen we terug naar de auto en gingen terug naar het park. Thuis hebben we ook nog eens lekker uitgerust. Na nog wat verveeld te hebben, gingen we weer Earth: Final Conflict kijken. Toch maar goed at ze hier NET 5 hadden! Ik heb maar twee afleveringen gemist. Om 19.00 uur gingen we naar Simpelveld lopen, om precies te zijn, naar Snackpoint. Want daar gingen we eten. Eerst wilden we bij het restaurant in het park eten, maar we gingen toch maar naar Snackpoint. Ik nam een grote patat met wienerschnitzel en sinas. En omdat Moelai twee satéstokken te veel vond, mocht ik er ook nog één. Ik heb dus  heerlijk gesmuld. Nadat mama en papa nog een sorbet hadden genomen, gingen we naar het park terug. Daar hebben we tv gekeken. Om 22.3o uur kwam The Fly, die hebben we gekeken. En na de film, die erg spannend was, gingen we om 0.05 uur naar bed. En nu ga ik eten, lees maar snel verder bij morgen. Hoi!

Vrijdag 4 augustus 2000
DAG 15

10.30 uur    We rijden het parkeerterrein van de Plusmarkt af. Nee, vandaag geen liedjes, vandaag zijn we serieus. Het is immers de aller-aller-allerlaatste vakantiedag. Niet dat we maandag weer naar school moeten ofzo, maar van onze vakantie in Simpelveld. En dat is toch wel treurig, maar we zijn ook blij, want we kunnen weer naar ons eigen huisje en Tweety. Nu zitten we al op de snelweg op weg naar huis. Ja, ook vandaag zal ik jullie vertellen wat we vandaag hebben gedaan of nog gaan doen. Niet dat we veel doen in de auto, maar ik zal alles wel bijhouden. Ik zal met mijn ochtend beginnen. Ik werd om 8.10 uur wakker. Toen ik even later opstond, ging ik mijn spullen inpakken. Daarna gingen we ons wassen. Mama en papa waren ook al druk bezig met inpakken. Om 9.00 uur gingen Moelai en ik broodjes halen bij de receptie terwijl mama en papa alle spullen in de auto legden. Toen we terugkwamen, hebben we gegeten. Ook heb ik, zoals je bij de dag van gisteren hebt kunnen lezen, die dag vandaag geschreven. Toen alles ingeladen was en het huisje weer schoon was, gingen we naar de wc, gingen we het huisje uit, deden het op slot, liepen naar de auto en stapten in. Zwaaiend reden we naar de receptie. Daar leverde papa het linnen en de sleutel af en vervolgens reden we naar de Plusmarkt. Daar kochten we een broodje voor tussen de middag. We liepen terug naar de auto en even later reden we zwaaiend weg.

11.30 uur    We staan al een tijdje in de file. Ik weet niet wat er gebeurd is, maar er kwam wel politie bij. Het afgelopen uur heb ik nog gelezen.

12.50 uur    We hebben net gegeten. Mama en Moelai zijn nu even naar de wc en dadelijk gaan we weer verder. Het afgelopen uur heb ik weer gelezen. De file zijn we trouwens alweer uit.

13.50 uur    We zijn bijna bij Den Haag, nog 5 km ofzo. Maar het is nu lekker druk, we staan weer stil. Maar gelukkig zijn we er bijna. Daarnet heb ik weer gelezen en wat naar buiten gekeken. Oh, de drukte is weer voorbij en we rijden verder. Jaa, het is nog maar 2 km! En ja hoor, we zijn eindelijk in Den Haag. Omdat we bijna thuis zijn, ga ik niet meer schrijven, want onze vakantie is dan al voorbij. Ik vind dat we er een mooie tijd over hebben gedaan. Ik zie dat er een circus op het Malieveld staat, Louis Knie genaamd.

Maar ja, aan alles komt een eind, ook aan deze vakantie. Ik hoop dat jullie mijn dagboek leuk vonden. Ik anders wel, ik heb er met plezier aan gewerkt. Nou, ik zie jullie volgend jaar wel, bij Vakantiedagboek 2001. Tot dan! Doei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *